Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan ensimmäinen uusi asema valmistui Leinelässä

Kehäradan itäisen avorataosuuden käsittävä maanrakennusurakka on valmistunut. Urakkakokonaisuuteen kuului myös Leinelän asema, joka on Kehäradan ensimmäinen uusi asema. Aseman alueella tehdään vielä muutaman viikon ajan viimeistelytöitä. Kehäradan itäisen avorataosuuden maanrakennusurakasta vastasi Destia Oy.

Kehäradan itäisen avorataosuuden käsittävä maanrakennusurakka on valmistunut. Urakkakokonaisuuteen kuului myös Leinelän asema, joka on Kehäradan ensimmäinen uusi asema. Aseman alueella tehdään vielä muutaman viikon ajan viimeistelytöitä. Kehäradan itäisen avorataosuuden maanrakennusurakasta vastasi Destia Oy.

image

Nyt valmistunut maanrakennusurakka kattaa matkan Kehäradan tunnelin itäiseltä suuaukolta Talvikkitien ylitse aina pääradan ylittävälle sillalle. Urakkaan on sisältynyt avorataosuuteen kuuluvien silta- ja maanrakennustöiden ohella katu- ja ympäristötöitä, kuten Kylmäojan siirto ja luonnonmukaistaminen.

Leinelä on ensimmäinen Kehäradan varrella oleva uusi asuinalue, ja sen rakentaminen alkoi vuonna 2009. Ensimmäiset asukkaat muuttivat vastavalmistuneisiin taloihin helmikuussa 2011. Lähivuosina Leinelään syntyy 2 600 asukkaan asuinalue, joka rakentuu kerros-, rivi- ja paritaloista sekä laajoista virkistysalueista.

Kehärata on 18 kilometriä pitkä, poikittainen raideyhteys, joka yhdistää Vantaankosken radan lento-aseman kautta päärataan Vantaan Hiekkaharjussa. Kehäradalle tulee ensimmäisessä vaiheessa viisi uutta asemaa: Lentoaseman ja Aviapoliksen tunneliasemat sekä Leinelän, Vehkalan ja Kivistön pinta-asemat. Liikennöinti Kehäradalla aloitetaan heinäkuussa 2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan ensimmäinen uusi asema valmistui Leinelässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat