EU-komissio haluaa riisua ilmastopolitiikan tavoitteita

EU-komissio on esitellyt näkemyksensä energia- ja ilmastopolitiikasta vuoteen 2030 asti. Merkittävin muutos verrattuna nykyiseen linjaan on keskittyminen yhteen päätavoitteeseen eli päästövähennyksiin. Niissä komissio tavoittelisi 40 prosentin kevennystä vertailuvuoden 1990 tasosta.

EU-komissio on esitellyt näkemyksensä energia- ja ilmastopolitiikasta vuoteen 2030 asti. Merkittävin muutos verrattuna nykyiseen linjaan on keskittyminen yhteen päätavoitteeseen eli päästövähennyksiin. Niissä komissio tavoittelisi 40 prosentin kevennystä vertailuvuoden 1990 tasosta.

Uusiutuvan energian sitovista maakohtaisista tavoitteista komissio luopuisi. Koko EU:n tasolla uusiutuvien osuudeksi tavoiteltaisiin 27 prosenttia 2030 mennessä.

Nykyisissä vuoteen 2020 ulottuvissa linjauksissa on sitovat 20 prosentin tavoitteet sekä päästövähennyksille että uusiutuvan energian osuudelle energiankulutuksesta.
Päällekkäisten tavoitteiden ja etenkin ohjauskeinojen, kuten päästökaupan ja uusiutuvan energian tukien, on moitittu sotkevan markkinoita ja nostavan energian hintaa EU:ssa.

”Nyt tulee selkeämpi painopiste päästötavoitteen saavuttamiseen, ja jätetään enemmän kansallista ja yritysten liikkumavaraa konkreettisten keinojen valintaan. Tämä on paljon joustavampi ja kustannustehokkaampi tapa toimia kuin aikaisemmin”, talouskomissaari Olli Rehn sanoi suomalaistoimittajille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EU-komissio haluaa riisua ilmastopolitiikan tavoitteita”

Jätä kommentti