Kokeile kuukausi maksutta

Varma ja Sponda perustavat miljardiluokan kiinteistöyhtiön

Varma ja Sponda ovat sopineet uuden logistiikka- ja teollisuuskiinteistösijoituksiin erikoistuneen yhtiön Certeum Oy:n perustamisesta. Varma myy uudelle yhtiölle 22 logistiikka- ja teollisuuskiinteistöä, joiden vuokrattava pinta-ala on noin 370 000 neliötä. Lisäksi Certeum hankkii Sponda Oyj:ltä 12 logistiikkakiinteistöä sekä erikseen Spondan kolme rahastoa (SF I, SF II, SF III) tai kaikki niiden omistamat kiinteistöyhtiöt. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 920 miljoonaa euroa.

Varma ja Sponda ovat sopineet uuden logistiikka- ja teollisuuskiinteistösijoituksiin erikoistuneen yhtiön Certeum Oy:n perustamisesta. Varma myy uudelle yhtiölle 22 logistiikka- ja teollisuuskiinteistöä, joiden vuokrattava pinta-ala on noin 370 000 neliötä. Lisäksi Certeum hankkii Sponda Oyj:ltä 12 logistiikkakiinteistöä sekä erikseen Spondan kolme rahastoa (SF I, SF II, SF III) tai kaikki niiden omistamat kiinteistöyhtiöt. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 920 miljoonaa euroa.

Varma arvioi, että kauppa saatetaan päätökseen syyskuun 2014 loppuun mennessä tavanomaisten yrityskaupan ehtojen täytyttyä. Sekä Varman että Spondan omistusosuus uudessa yhtiössä tulee olemaan kaupan loppuunsaattamisen jälkeen arviolta noin 38 prosenttia. Varman ja Spondan ohella keskeiseksi osakkaaksi tulee Valtion Eläkerahasto. Lisäksi osakkeenomistajiksi tulevat kiinteistörahastojen SF I:n, SF II:n ja SF III:n osuudenomistajat tai kiinteistörahastot kaupan lopullisesta rakenteesta riippuen.

”Varman tavoitteena on aktiivisin toimin muokata kiinteistösijoituksiaan vastaamaan strategisia tavoitteitamme. Uudesta kiinteistösijoitusyhtiö Certeumista muodostuu merkittävä toimija Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoille ja olemme mielellämme merkittävänä omistajana uudessa yhtiössä”, Varman kiinteistösijoituksista vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi toteaa.

”Logistiikkakiinteistöjen myynnit ovat viime syksynä julkistetun strategiamme mukaiset. Samoin kiinteistörahastojen tai niiden omistamien kiinteistöyhtiöiden myynti on uuden strategian mukainen. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että myynnit saatiin toteutettua joko ensimmäisen neljänneksen käypään arvoon tai hieman sen yli”, Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma ja Sponda perustavat miljardiluokan kiinteistöyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat