Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen liikevaihto supistui helmikuussa

Rakennusyritysten liikevaihto kutistui kuluvan vuoden helmikuussa 1,8 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Sen sijaan tammikuussa alan liikevaihto kasvoi nyt tarkentuneiden tietojen mukaan 2,0 prosenttia vuotta aiemmasta. Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto supistui joulu-helmikuussa 1,1 prosenttia vuoden takaisesta. Nämä tiedot selviävät Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakennusyritysten liikevaihto kutistui kuluvan vuoden helmikuussa 1,8 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Sen sijaan tammikuussa alan liikevaihto kasvoi nyt tarkentuneiden tietojen mukaan 2,0 prosenttia vuotta aiemmasta. Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto supistui joulu-helmikuussa 1,1 prosenttia vuoden takaisesta. Nämä tiedot selviävät Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.
Kuuntele juttu

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentaminen supistui helmikuussa 2,5 prosenttia vuoden takaisesta ja maa- ja vesirakentaminen 9,4 prosenttia. Sen sijaan erikoistunut rakennustoiminta kasvoi 0,7 prosenttia vuoden 2013 vastaavasta ajanjaksosta.

Kolmen kuukauden tarkastelussa talonrakentamisen liikevaihto painui joulu-helmikuussa 2,5 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 2,0 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen liikevaihto puolestaan kasvoi samaan aikaan 3,1 prosenttia.

Myynnin määrä kutistui

Rakennusyritysten myynnin määrä väheni viime joulu-helmikuussa 1,5 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Talonrakentamisen myynnin määrä supistui 1,5 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 2,3 prosenttia. Sen sijaan maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä kasvoi 2,2 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto supistui helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat