Kokeile kuukausi maksutta

Sperbank rahoittaa suomalaisten Pietarin kauppakeskushanketta

SRV:n ja suomalaisten institutionaalisten kiinteistösijoittajien omistaman kauppakeskushankkeen rahoitus Pietarissa vahvistui, kun Venäjän suurin pankki Sberbank myönsi hankkeelle 112,9 miljoonan euron lainan.

SRV:n ja suomalaisten institutionaalisten kiinteistösijoittajien omistaman kauppakeskushankkeen rahoitus Pietarissa vahvistui, kun Venäjän suurin pankki Sberbank myönsi hankkeelle 112,9 miljoonan euron lainan.

Okhta Mall -kauppakeskuksen hankebudjetti on 225 miljoonaa euroa ja sen odotetaan valmistuvan keväällä 2016. Hankkeen investointibudjetti on laskenut alkuperäisestä 250 miljoonasta eurosta 25 miljoonaa, koska ruplan arvon heikentyminen on laskenut myös rakennuskustannuksia.

Investoinnin rahoitussuunnitelma perustuu sen omistajien noin 115 miljoonan euron pääomasijoituksiin ja nyt allekirjoitettuun pankkirahoitukseen. Kauppakeskuksen rakentaminen alkoi runsas vuosi sitten ja etenee suunnitelmien mukaisesti.

Pietarin keskustan Ohtan kaupunginosassa sijaitsevan kauppakeskuksen vuokrattavista 77 000 neliön tiloista noin 25 prosenttia on vuokrattu tai varattu, ja lisäksi neuvottelut ovat käynnissä 40 prosentista tiloja. Hyvien liikenneyhteyksien varressa olevaan kauppakeskukseen tulee 1 900 autopaikkaa. Rakennuksen kokonaislaajuus on 145 000 neliötä.

Kauppakeskus on suunnattu perheellisille keskivertokuluttajille, jotka hakevat hyvää laatua ja kohtuullista hintatasoa. Sinne tulee hypermarket, suuri elokuvateatterikompleksi, ravintolamaailma, kuntosali, erikoisliikkeitä sekä muoti- ja urheiluliikkeitä.

Russia Invest -kiinteistösijoitusyhtiö omistaa kauppakeskuksesta 55  ja SRV:n suora omistus on 45 prosenttia. Russia Investissa osakkaina ovat Ilmarinen, Sponda ja SRV 27 prosentin osuuksilla ja Etera 13  sekä Onvest 6 prosentin osuuksilla.

SRV vastaa Okhta Mallin kehittämisestä, suunnittelusta, vuokralaishallinnasta ja rakentamisesta projektijohtourakkamallin mukaisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sperbank rahoittaa suomalaisten Pietarin kauppakeskushanketta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat