Kokeile kuukausi maksutta

Skanska toteuttaa jätevedenpuhdistamon louhintatöitä HSY:lle

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus on valinnut 14. marraskuuta Espoon Mikkelän ajotunnelin ja avolouhinnan rakennusurakoitsijaksi Skanska Infra Oy:n. Sen urakkatarjouksen arvonlisäveroton hinta on 5,45 miljoonaa euroa. Ajotunnelin louhinnat käynnistävät valmistautumisen Blominmäen jätevedenpuhdistamon luolastolouhintoihin.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus on valinnut 14. marraskuuta Espoon Mikkelän ajotunnelin ja avolouhinnan rakennusurakoitsijaksi Skanska Infra Oy:n. Sen urakkatarjouksen arvonlisäveroton hinta on 5,45 miljoonaa euroa. Ajotunnelin louhinnat käynnistävät valmistautumisen Blominmäen jätevedenpuhdistamon luolastolouhintoihin.

Urakoitsijan valmistelevat työt alkavat piakkoin, ja urakka jatkuu syyskuuhun 2015. Skanska louhii kalliota yhteensä noin 70 000 kuutiometriä. Avolouhinnat painottuvat HSY:n Mikkelänkallion varikon laajennusosaan. Avolouhinnan eteläreunalta louhittava noin 900 metrin mittainen ajotunneli kaartaa Kehä III:n ali kahtena haarana. Niistä pystytään myöhemmin jatkamaan tehokkaasti varsinaisen luolaston louhintaa Blominmäen kallioon.

”HSY:n vesihuollon toimintojen painopiste siirtyy lähivuosien aikana Suomenojalta Mikkelänkallioon ja Blominmäkeen. Keskitämme vesihuoltoverkoston ylläpidon toiminnot Mikkelänkallion tukikohtaan vuoteen 2017 mennessä. Samanaikaisesti louhimme tilaa uudelle jätevedenpuhdistamolle Blominmäkeen”, HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen sanoo.

Blominmäen jätevedenpuhdistamon luolastolouhinta käynnistyy suunnitelmien mukaan syksyllä 2015. Viemäritunnelit louhitaan pääosin puhdistamon louhintojen jälkeen. Tämänhetkisen arvion mukaan puhdistamon louhinnan jälkeisiin rakennustöihin päästään vuonna 2017. Luolastoon rakennetaan jäteveden puhdistusaltaat ja suurin osa muistakin puhdistamon tiloista reilun kymmenen hehtaarin alueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa jätevedenpuhdistamon louhintatöitä HSY:lle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat