Kokeile kuukausi maksutta

Tornion LNG-terminaalin rakennustyöt alkavat tammikuussa

Manga Terminal Oy on tehnyt investointipäätöksen nesteytetyn maakaasun (LNG) terminaalin rakentamisesta Tornion Röyttään. Wärtsilä käynnistää rakennustyöt Tornion sataman läheisyydessä sijaitsevalla työmaalla tammikuussa 2015. Terminaalin kaavaillaan valmistuvan vuonna 2018.

Terminaaliin rakennetaan LNG-laivojen vastaanotto-, purku- ja bunkrausasemat, nestemäisen maakaasun höyrystyslaitteistot ja yksi 50 000 kuutiometrin varastosäiliö.

Wärtsilä vastaa terminaalin suunnittelusta, toimittamisesta ja rakentamisesta avaimet käteen -periaatteella. Sopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Tornion terminaali on ensimmäinen Wärtsilän toimittama LNG-tuontiterminaali. Osapuolet ovat allekirjoittaneet myös 10-vuotisen ylläpitosopimuksen.

Terminaalin rakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus Tornion seudulla. Arvioitu työllistävä vaikutus kolmen vuoden rakennusaikana on noin 240 henkilötyövuotta.

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi syyskuussa 33,2 miljoonaa euroa investointitukea Tornion Röyttään suunnitteilla olevalle LNG-terminaalihankkeelle.

Manga Terminal on Manga LNG Oy:n tytäryhtiö. Manga LNG:n omistavat teollisuusyritykset Outokumpu ja SSAB, energiayhtiöt EPV Energia sekä Skangass, jonka emoyritys Gasum osallistuu myös Tornion terminaalin LNG:n toimitusketjuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tornion LNG-terminaalin rakennustyöt alkavat tammikuussa”

Vastaa