Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti myi lisää varuskunta-alueita

Senaatti-kiinteistöt on 21. tammikuuta myynyt Kotkan edustalla sijaitsevat Rankin ja Kirkonmaan varuskunta-alueet kotkalaisen yrittäjä Ismo Rädyn perustettavalle yhtiölle Kotkan Saaret Oy:lle. Kauppahinta on yhteensä 700 000 euroa.

Senaatti-kiinteistöt on 21. tammikuuta myynyt Kotkan edustalla sijaitsevat Rankin ja Kirkonmaan varuskunta-alueet kotkalaisen yrittäjä Ismo Rädyn perustettavalle yhtiölle Kotkan Saaret Oy:lle. Kauppahinta on yhteensä 700 000 euroa.

Kirkonmaalla toiminut Kotkan Rannikkopataljoona lakkautettiin vuoden 2013 lopussa, jolloin tilat vapautuivat muuhun käyttöön. Kirkonmaan varuskunta-alueeseen kuuluvat muun muassa keskellä saarta sijaitseva kasarmirakennus sekä muutama majoitusrakennus.

Rankissa varusmieskoulutus loppui vuonna 2006, minkä jälkeen Rankki on toiminut puolustusvoimien harjoitusalueena. Rankin pinta-ala on noin 49 hehtaaria. Kauppaan sisältyi maa-alueen lisäksi varuskunta-alueen rakennuksia, muun muassa kasarmi, sotilaskoti, majoitusrakennus, rivitalo ja varasto. Rakennukset ovat tyydyttävässä kunnossa.

Ostaja on suunnitellut alueille muun muassa matkailuun liittyvää toimintaa.

Senaatti-kiinteistöt on valtion liikelaitos, joka noudattaa myyntitoiminnassaan valtion kiinteistöstrategiaa. Tavoitteena ovat valtiolle tarpeettomaksi muuttuneen omaisuuden tehokas myynti sekä avoimet ja syrjimättömät myyntimenettelyt.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myi lisää varuskunta-alueita”

Vastaa