Kokeile kuukausi maksutta

Kuluttajien asunnonostoaikeet heikkenivät lähes ennätysalas

Kuluttajien luottamus talouteen on vahvistunut helmikuussa hieman tammikuuhun verrattuna. Samaan aikaan kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kuitenkin vähentyneet lähelle barometrin historian minimitasoa. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 4,4 prosenttia ilmoittaa aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Tammikuussa 2015 osuus oli 6,7 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa 8,2 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin keskiarvolukema on 7,1 prosenttia ja kaikkien aikojen alin lukema 4,1.

Sen sijaan asuntojen peruskorjausaikeet ovat hieman kohonneet kuukautta aiemmasta. Tuoreen kyselyn vastaajista 18,8 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Tammikuussa lukema oli 18,3 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa 19,9 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus talouteen kohentui yhä

Kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuluvan vuoden helmikuussa lukemaan 10,6, kun se oli tammikuussa 6,0 ja joulukuussa 4,4. Helmikuussa 2014 luottamusindikaattori oli lukemassa 8,3. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,8. Kuluttajien luottamusindikaattori on ollut yhtämittaisessa nousussa viime alkusyksystä.

Kuluttajien luottamusindikaattorin kaikki neljä osatekijää ovat kohentuneet helmikuussa tammikuuhun verrattuna.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin helmikuussa 1 276 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet heikkenivät lähes ennätysalas”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat