Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannukset säilyivät ennallaan maaliskuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi pysytteli lähes ennallaan kuluvan vuoden helmikuusta maaliskuuhun. Työpanosten ja tarvikkeiden hinnat nousivat kuukauden aikana hieman, kun taas muiden panosten hinnat laskivat 0,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi pysytteli lähes ennallaan kuluvan vuoden helmikuusta maaliskuuhun. Työpanosten ja tarvikkeiden hinnat nousivat kuukauden aikana hieman, kun taas muiden panosten hinnat laskivat 0,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Vuositason tarkastelussa rakennuskustannukset nousivat kuluvan vuoden maaliskuussa 0,5 prosenttia vuoden 2014 vastaavasta ajasta. Rakentamisen työpanosten hinnat nousivat vuoden aikana 1,2 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat 0,2 prosenttia. Sen sijaan muiden panosten hinnat laskivat 0,1 prosenttia.

Yksittäisistä panoksista eniten kallistui vuoden aikana teräsbetonin hinta, joka nousi 6,0 prosenttia maaliskuusta 2014. Rakennuslevyjen ja alakattojen hinnat kohosivat vuoden aikana 5,2 prosenttia.

Eniten vuoden aikana laskivat ilmastointikanavien hinnat, 10,2 prosenttia. Sekä lämmöneristeiden että tiilien ja harkkojen hinnat laskivat 3,0 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset säilyivät ennallaan maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat