Kokeile kuukausi maksutta

VVO:n johtaja selittelee yli 100 prosentin suuruisia vuokrankorotuksia

VVO:n vuokrausyksikön johtaja Pia Jaakola perustelee vuokrien korotusta omistajanvaihdoksella. Kyse ei hänen mukaansa edes ole vuokrankorotuksista, vaan uusista sopimuksista.

 

VVO:n vuokrausyksikön johtaja Pia Jaakola perustelee vuokrien korotusta omistajanvaihdoksella. Kyse ei hänen mukaansa edes ole vuokrankorotuksista, vaan uusista sopimuksista.  

Rakennuslehti uutisoi eilen Asuminen & Yhteiskunta -lehden tietojen pohjalta, että VVO nostaa Tapiolan Lämmöltä ostettujen asuntojen vuokria enimmillään 117 prosentilla. Asunnot sijaitsevat Espoon Pohjois-Tapiolassa. Lue juttu tästä.

Jaakola perustelee vuokrankorotuksia kohteen omistajamuutoksella. Hänen mukaansa kyse ei edes ole vuokrankorotuksesta, vaan sopimusten uusimisesta. Vanhat sopimukset sanottiin irti ja uudelle omistajalle piti tehdä uudet sopimukset.

”Tämä on normaali toimenpide muillakin omistajilla. Vuokrat nostetaan markkinatasolle omistajan vaihdoksen yhteydessä”, Jaakola sanoo.

Pohjois-Tapiolan kohde on Jaakolan mukaan poikkeuksellinen, koska ero markkinavuokriin oli niin iso.

Vuokriin sisältyy monista vapaarahoitteisista kohteista poiketen sähkö, vesi ja laajakaista.

”Ei edes vuokrankorotus”

Pohjois-Tapiolan kohteen asukkaiden muielestä VVO:n vuokrankorotus rikkoo hyvää vuokratapaa. Jaakola vastaa syytökseen toteamalla, ettei kyse ole edes vuokrankorotuksista, vaan omistajanvaihdokseen liittyvistä uusista sopimuksista.

Asukkaiden kannalta kyse on kuitenkin vuokrien rajusta kallistumisesta.

Kohteen noin 100 asunnon vuokralaisesta arviolta 20 on Jaakolan mukaan vaihtanut asuntoa normaalin vaihtuvuuden kautta. ”Muuten valtaosa on palauttanut uuden vuokrasopimuksen.”

VVO:lla on historian peruja maine sosiaalisena vuokranantajana. Eikö korotuksessa mietitty lainkaan yhtiön julkisuuskuvaa?

”Tottakai sitä mietittiin. Mutta tässä ero markkinavuokraan oli niin iso”, Jaakola sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “VVO:n johtaja selittelee yli 100 prosentin suuruisia vuokrankorotuksia”

  1. VVO osti demarien puoluetalon ylihintaan. ”Toverien” tukeminen maksetaan sitten pienasuntojen järkyttävillä vuokrankorotuksilla.

  2. Toverit ovat kamalia vuookrien vedättäjiä !

  3. Meinaako Olavi, että 7 miljoonaa on Hakaniemessä sijaitsevasta kerrostalosta ylihintaa? Silla saa hädin tuskin edes 10 asuntoa samasta korttelista. Vai onko herra Tupamäellä jotain sisäpiirin tietoa talon kunnosta?

  4. VVO on tunnettu vedättäjä joka lähtöön. Ahneus on tämän kuppaajan ainoa arvo ja visiona on ryöstövuokrauksen ulottaminen kaikkeen toimintaan.

  5. Nyt on ollut niin kylmä päivä, että oliskohan taas vuokrankorotusten aika. 100% korotukset eivät vielä takaa riittävää tuottoa, joten turha siitä on valittaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat