Kokeile kuukausi maksutta

Käsittämätön korotus – VVO nostaa vuokria kerralla yli 100 prosenttia

VVO korottaa espoolaiselta Tapiolan Lämmöltä ostamiensa asuntojen vuokria enimmillään 117 prosenttia. Asiasta kertoo Asukasliiton julkaisema Asuminen & Yhteiskunta -lehti.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Tapiolan Lämpö myi viime marraskuussa Pohjois-Tapiolasta 99 vuokra-asuntoa VVO:n tytäryhtiölle VVO Kodit Oy:lle. Lehden mukaan uusi omistaja ilmoitti asukkaille vuokrien korotuksista huhtikuun alkupuolella lähetetyllä kirjeellä.

Vuokratalossa on pieniä yksiöitä ja kaksioita ja asuntojen keskipinta-ala on 33,5 neliötä. Talossa ei ole hissiä eikä parvekkeita. Opiskelijoiden asuntolana aikaisemmin toiminut talo on hotellimallinen.

Asuminen & Yhteiskunta -lehti kertoo, että asukkaiden mukaan yksiöiden vuokrat nousevat 100-117 prosenttia ja kaksioiden 45-50 prosenttia.

Esimerkiksi 24 neliön yksiössä asuvan nuoren miehen neliövuokra nousee 13,33 eurosta 26,25 euroon. Kokonaisvuokra kallistuu 320 eurosta 630 euroon. 48 neliön kaksion vuokra puolestaan kallistuu 570 eurosta 880 euroon.

Uusittu vuokrasopimus piti palauttaa VVO Kodeille huhtikuun loppuun mennessä. Mikäli vuokralainen ei hyväksy uutta sopimusta, asunnosta on muutettava pois lokakuun loppuun mennessä.

Lehti muistuttaa, että hyvän vuokratavan mukaan korotuksen on oltava kohtuullinen ja tasokorotus voi olla korkeintaan 15 prosenttia vuodessa. Tasokorotusta ei myöskään voi tehdä yksipuolisesti, vaan vuokralaisenkin on hyväksyttävä korotus.

Asukkaat ovat vieneet VVO Kotien vuokrankorotukset kuluttajariitalautakuntaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 23 kertaa

23 vastausta artikkeliin “Käsittämätön korotus – VVO nostaa vuokria kerralla yli 100 prosenttia”

 1. Näin ammattiyhdistysliike rakentelee yhteiskuntasopimusta. repii itselleen kansalaisten rahat. Ammattiliitot omistavat VVO:sta yli puolet.

  Ai, niin. Tuleehan kohta 20 euron korotukset!

  1. Niin ja ne vuokratulot ovat tietenkin verovapaita VVO:lle. Olisiko niitä veron välttelijöitä ihan siellä Pitkänsillan kupeessa. VVO taisi maksaa SDP:n toimitalosta ylihintaa ja nyt rokottaa vuokralaisia ja yhteiskuntaa kun näihin asuntoihin ryhdytään tietenkin maksamaan nyt asumistukea. – Ja rahat ammattiliitoille meiltä kaikilta. Nyt varmaan VVO:n voitto nousee jo yli 100 milj. euroon vuodessa – verovapaasti.
   Olisiko ammattiliittojen viimeistään nyt syytä miettiä elämisen kustannuksia Suomessa eikä mankua aina vaan lisää palkkaa, joka on johtanut ja johtaa jatkossa kiihtyvällä tahdilla tehtaitten pakoon Suomesta. Duunarin elintasohan muodostuu tulojen ja menojen erotuksesta. Ihan vaan tiedoksi sinne SAK:n suuntaan.
   Nimimerki PTFE

   1. On de niin väärin. Yhteiskuntsopimus taitaa olla roskiksessa. ei näytä hyvältä.

  2. Niin ja VVO on ottanut viikonlopunajan ilmanvaihdon pois kokonaan. Ajsttelee varmaan että kaikki ovat niin päissään silloin etteivät sitä huomaa. Arkena ilmanvaihto on poissa öisin, sekä päivisin enimmäkseen. Asukkaat voivat todella huonosti. Rakennukset homehtuvat, ym. VVO tekee voittoa. Karttakaa kuin ruttoa, jos haluatte terveenä ja hengissä säilyä!

 2. Taitaa olla niin, että ay-liikkeet haluaa näyttää ”miten kapitalismi toimii”. Toivovat, että ehkä sitten taas sosialismi kansalle maistuisi..

  Niin tai näin, tämänkaltaista tapahtuu vain koska ei ole kilpailua. Monopolit ja oligarkit toimii juuri tällä tavalla.

  Suomessa on eniten pinta-alaa asukasta kohden kuin missään muualla ja silti täällä asutaan ahtaimmin kuin suunnilleen missään muualla. Syy siihen on suomalainen junttibyrokratia.

 3. ’Kun markalla ostat ja kahdella myyt niin se on prosentin voitto !’

 4. Ammattiliitot omistavat VVO:sta 56,54%, joten kertoo jotain ammattiliittojen oikeasta asenteesta.

 5. Ammattiliitot perkele! Nyt syvä kuoppa johon nää lipevät mukamuka miehet ja naiset voisi haudata.

 6. Ammattiliittojen pitänee saada uutta tulovirtaa vähenevien jäsenmaksutulojen tilalle – onhan hyvinä aikoina paisuneiden organisaatioiden menot saatava katettua, ettei vain jouduta lomauttamaan / sopeuttamaan ketään niin kuin yritysmaailmassa valitettavasti joudutaan huonoina aikoina tekemään…

  No, voihan toinen osatotuus olla, että VVO:n ostaman talon korjausvelka on kasvanut niin suureksi, että sen hoitamiseen tarvitaan uusien vuokrien mukaisia tuloja? Jonkun kun pitää ne vuokra-asunnotkin omistaa ja ylläpitää, mikä tapahtuu luonnollisesti vuokralaisten kustannuksella.

  Vai kuvitteleeko joku, että vuokra-asuntojen omistajien pitäisi antaa hyvää hyvyyttään vuokralaisille ”ilmaiset asunnot” eli tässä tapauksessahan ammattiliitot voisivat kerätä kovempia jäsenmaksuja, joilla ylläpidettäisiin ”halpaa” vuokratasoa.

 7. SAK:n pääekonomistin mukaanhan asumistukia tulee lisätä kannustusloukkujen välttämiseksi. Jokainen euro näistä tuista valuu vuokranantajille, ja nostaa markkinavuokria. Oma logiikkani olisi pudottaa kaikkia asumisen tukia kannustinloukkujen poistamiseksi. Samalla putoaisivat vuokrat ja mahdollisesti kerrannaisvaikutuksena myös asuntojen hinnat.

  Onko veronmaksajien taattava investoreille isot ja varmat tuotot vuokra-asuntojen kautta?

  1. Olis fiksumpaa jos omistusasuminen ei torppais heti opiskelijalta asumistukea. Sillon ne kenellä jo on oma kämppä ei joutuis siitä välttämättä luopumaan ja muut vois ottaa lainaa johonki pikku yksiöön ja maksaa siis omaa pois asumistuella. Sillon tuki menis juuri sille kenelle se on tarkoitettu, eli sille opiskelijalle itselleen.

 8. Tulosta pittää tehä lissää omistajille, nyt on kyykyttäjien markkinat kun hallitus on sopiva. Voisihan tulot mennä myös asukkaille, mutta sehän on julkista sektoria ja näin ollen kommunismia.

 9. Mustelen taannoin kun vuokralaiset riemuitsivat kiinteistöveron nostosta. Olkaa hyvä! Tässä osuutenne aiheesta. Buahahaha…

 10. Terveisiä Kuopiosta. 42 neliötä, 700 euroa. Valtion tukemaa, edullista vuokra-asumista, johon VVO sai 20000€ per asunto käynnistysavustuksen. Toki tästäkin tulee lähtö kun eläkkeensaajan asumistuki lakkautetaan.

  1. Jos olisi vuokrasäännöstely, niin kiskurivuokria ei olisi.
   Mitä asioita pitää sisällään kirja ”Asumisen laboratorio – elämää VVO:lla” kirja? Se on painettu jo 1990-luvulla. Olisipa kirjan kirjoittaja tiennyt, mihin kauheisiin ihmiskokeisiin VVO vielä kykyneekään!
   Viime keväänä pudotettiin lämpötilaa kokonaisella kolmella asteella, tänä keväänä otettiin viikonlopun ilmanvaihto pois kokonaan. Ym, ym.

 11. Vuokralainen maksaa suuremmat verot. Yhteisiä veroja ovat kiinteistövero (jos tontti on oma), rakentamisen ja huollon alv, sitten on monenlaista energiaveroa yms.

  Näiden lisäksi omistaja laittaa vuokriin pääomatulon voitosta maksettavan 30 % veron.

 12. No niin, asuntonne omistaa siis nyt VVO, onneksi olkoon. Alkaa elämänne sairain vaihe: ilmanvaihto pannaan minimiin eikä sitä öisin ole lainkaan, samoin lämpö, huolto ei saa tehdä mitään, putkirikkoja ei korjata, yleisiä tiloja ei siivota, asuntoihin muuttaa kaikenlaisia pahiksia, järjestyshäiriöihin ei puututa, asumisrauha on mennyttä. Taloista tulee narkkareiden ja varkaiden valtakuntia. Jos valitat, VVO antaa Sinulle varoituksen ja sitten häädön. Kaikki eivät kestä tupakan- ym savuista sisäilmaa, vaan kuolevat pois ennen aikojaan. Ja tämä vaan sen vuoksi että VVO tekee voittoa asukkaiden kustannuksella. Onnea ja menestystä.

  1. Samaa tekee Lahden Talot, valittaja vedettiin oikeuteen ja niinhän siinä kävi että siinäkin tervamunat voitti. Joten ei kannata edes lähteä valittamaan jos vastapuolena on tervamunakonserni.

   VVO:lla kuollaan meteliin, hapettomuuteen, kylmyyteen ja savuun, vuokrat kuitenkin nousevat säännöllisesti.

   1. VVO = vuokralaisten tuhoamisleiri. Ilmanvaihto heikosti päällä noin 7:nä tuntina vrk:ssa, loput ajasta totaalisestinkiinni. Nukut kuin koomassa hapenpuutteesta johtuen, asukkaat tukehtuvat savukaasuihin ja omiin eritteisiinsä.

    1. VVOn asunnossa joutuu jatkuvasti pitämään hengityssuojaa savukaasujen yms vuoksi.

 13. Tämähän on laitonta. Käräjiltä voi hakea vahvistuksen.

 14. Demareiden kannatus on laskenut alhaisemmaksi kuin koskaan. Siihen on syynä monen tekijän yhteisvaikutus. Yksi näistä on VVO. Ihmiset mieltävät VVO:n demareiden linnakkeeksi, vaikka se ei sitä enää täysin ole. Osittain tarkoitushakuisesti uutisoidut käsittämättömät voitot ja riistolta näyttävät vuokrankorotukset nakertavat ay- liikkeen ja demareiden uskottavuutta. Hallituksessa on merkittäviä demareiden ja ay-liikkeen sisäpiirivaikuttajia mutta muhkeat osingot ajavat ideologian ohitse. Demareiden puheenjohtaja Rinne oli pitkään VVO:n hallituksessa ja on osaltaan vastuussa sen nykystrategiasta ja linjauksista. Peruskysymys onkin, voittaako raha demareiden yli sata vuotta vanhat ylevät periaatteet. Näyttää voittavan. Teitä tarvitaan yhteiskunnan tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustajina. Herätys demarit !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat