Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen konkurssit kovassa laskussa

Rakentamisen alalla pantiin vireille tammi-kesäkuussa 14,9 prosenttia vähemmän konkursseja kuin vuotta aiemmin.

Suomessa vireille pannut konkurssit tammi-helmikuussa 2006-2015

Tilastokeskuksen tietojen mukaan rakennusalalla pantiin vireille 291 konkursseja, mikä on 51 konkurssia vähemmän kuin edellisvuonna.

Kaikkiaan konkursseja pantiin vireille alkuvuodesta 1 402, mikä on 191 konkurssia (12,0 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 5 975, mikä on 1 421 henkilöä (19,2 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni myös teollisuuden ja kaivostoiminnan, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssiin ”menemistä” sanan varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit kovassa laskussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat