Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen konkurssien määrä väheni selvästi

Rakentamisen alalla toimivien yritysten konkurssit laskivat selvästi huhtikuussa 2015 verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Alalla pantiin nyt vireille 35 konkurssia, kun vuotta aiemmin niitä oli 56. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Rakentamisen alalla toimivien yritysten konkurssit laskivat selvästi huhtikuussa 2015 verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Alalla pantiin nyt vireille 35 konkurssia, kun vuotta aiemmin niitä oli 56. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Huhtikuun 2015 aikana konkurssiin haetuista rakentamisen yrityksistä 15 toimi talonrakentamisen parissa. Vuotta aiemmin konkurssiin haettiin 30 tämän alan yritystä.

Kuluvan vuoden huhtikuussa konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 18 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun vuoden 2014 vastaavaan aikaan luku oli 22. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakentamiseen liittyvät asennus- ja viimeistelytyöt, rakennuskonevuokrauksen käyttäjineen, raivaus-, purku- ja pohjarakennustyöt sekä maaperän koeporauksen.

Maa- ja vesirakentamisen puolella haettiin konkurssiin 2 yritystä huhtikuussa 2015. Vuotta aiemmin konkursseja oli 4.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli kuluvan vuoden huhtikuussa 5. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille 6 konkurssia.

Koko alkuvuoden osalta konkurssien määrä väheni

Myös koko alkuvuoden osalta konkurssien määrä väheni selvästi rakentamisen alalla. Alalla laitettiin vireille kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa yhteensä 190 konkurssia, kun vuotta aiemmin lukema oli 246. Prosentuaalisesti laskua kertyi 22,8 prosenttia.

Rakentamisen konkurssit myös koskettivat alkuvuonna pienempää määrää henkilöstöä kuin viime vuoden vastaavaan aikaan. Tammi-huhtikuussa 2015 konkurssiin haetuissa rakentamisen yrityksissä työskenteli yhteensä 1 043 henkeä, kun vuotta aiemmin henkilöstön määrä oli 1 117.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssien määrä väheni selvästi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat