Kokeile kuukausi maksutta

Koskenkylä–Kotka -hanke on siirtynyt kunnossapitovaiheeseen

Koskenkylä-Kotka-hankkeen rakennusvaihe on päättynyt.

Hanke siirtyy Liikenneviraston mukaan kokonaisuudessaan kunnossapitovaiheeseen, jossa Tieyhtiö Valtatie 7 vastaa moottoritien kunnossapidosta vuoteen 2026 asti.

Koskenkylä–Kotka-moottoritien rakentaminen alkoi marraskuussa 2011. Se avattiin liikenteelle osittain jo vuonna 2013 ja kokoisuudessaan 1.9.2014. Nyt viimeisetkin hankkeeseen liittyvät työt ovat valmistuneet.

”Moottoritie valmistui jo vuosi sitten, mutta vuonna 2015 paransimme moottoritien ulkopuolisia teitä. Nyt nämäkin työt ovat valmistuneet ja olemme siirtyneet suunnitelmien mukaisesti kokonaisuudessaan kunnossapitovaiheeseen”, kertoo projektinjohtaja Jukka Hietaniemi Liikennevirastosta.

Koskenkylä–Kotka-moottoritie toteutetaan elinkaarimallilla, jossa Liikennevirasto on tilaaja ja palveluntuottajana toimii Tieyhtiö Valtatie 7 Oy. Elinkaarimallissa palveluntuottaja vastaa moottoritien suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta sekä hoito- ja ylläpitotehtävistä vuoteen 2026 asti.

”Ilmeisimmät kunnossapitotyöt ovat talvella lumen aurausta ja tien liukkauden poistamista. Kesäaikaan kunnossapito on muun muassa hiekan poistoa ja tiealueen niittotöitä”, kertoo Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen.

Lisäksi telematiikan ja Markkinamäen tunnelin kunnossapitäminen kuuluu Tieyhtiön vastuulle. Kunnossapitovaiheen aikana Tieyhtiö Valtatie 7 Oy vastaa myös mahdollisista peruskorjauksista.

”Pidämme moottoritien ja tiealueen hyvässä ajokunnossa. Elinkaarimallissa me palveluntuottajana emme vastaa pelkästään rakentamisen tehokkuudesta, vaan myös laadusta. Meillä on erityinen motivaatio laadukkaaseen rakentamiseen, sillä nyt rakennustöiden valmistuttua vastaamme moottoritiestä ja sen kunnossapidosta aina vuoteen 2026 asti”, Kouvalainen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koskenkylä–Kotka -hanke on siirtynyt kunnossapitovaiheeseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat