Kokeile kuukausi maksutta

Taloussanomat: Ruotsalaisministeri varoittaa asuntojen loppuvan

Ruotsin asuntoministerin mielestä maan ylikuumentuneet asuntomarkkinat ovat epätavallisessa tilanteessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Ruotsin asuntoministerin mielestä maan ylikuumentuneet asuntomarkkinat ovat epätavallisessa tilanteessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Asuntoministeri Mehmet Kaplan varoittaa uutistoimisto Blombergin haastattelussa, että Ruotsista loppuvat asunnot, koska maahan on tullut ennätyssuuri määrä turvapaikanhakijoita.

”Asuntomarkkinoilla on poikkeuksellinen tilanne, koska Ruotsissa on ollut asuntopula pitkään. Tilannetta ei ole helppo ratkaista, kun asukasluku jatkaa kasvuaan”, Kaplan sanoo haastattelussa.

Ruotsi arvioi ottavansa vastaan ensi vuonna jopa 360 000 ihmistä.

Ruotsin kiinteistömarkkinat ovat jo pahasti ylikuumentuneet, koska maan keskuspankki pitää korkojaan miinuksella ja asuntotuotanto laahaa kysynnän jäljessä.

Moni ruotsalaispäättäjä on viime kuukauden aikana varoittanut asuntomarkkinoiden kasvavista riskeistä.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Taloussanomat: Ruotsalaisministeri varoittaa asuntojen loppuvan”

  1. Ei väestömäärän kasvu ole todellinen ongelma, vaan se että näillä uusruotsalaisilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia maksaa itse omaa asumistaan. Ruotsalaiset ovat virittäneet hienon pommin, ja ennemmin tai myöhemmin se laukeaa heidän kasvoilleen..

  2. Samanlainen pommi on kehittymässä Suomeenkin. Jos nykyistä (100 / päivä) turvapaikanhakijoiden virtaa Suomeen ei saada nopeasti pysäytettyä, ja jos heistä noin puolet saa turvapaikan, ja jos heidän perheidttensä yhdistämiseen ryhdytään, vuosittaiset kustannukset noisevat muutamaan miljardiin euroon jo vuonna 2017. Ja kantaväestöön verrattuna noin 5-kertainen syntyvyys takaa että vuoteen 2020 näitä uusia maahanmuuttajia on muutama sata tuhatta. Kenen rahoilla rakennetaan uusi Helsingin kokoinen mamu-kaupunki tai vastaava määrä hajasijoitettuja asuinalueita?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat