Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaiselle Lifa Air Groupille 21 miljoonan euron investointi Kiinasta

Suomalainen puhtaan sisäilman laitteita ja palveluita tarjoava Lifa Air Group on saanut kymmenien miljoonien investoinnin Kiinasta.

Noin 21 miljoonan euron sijoituksen tekee kiinalainen kulutuselektroniikan valmistaja Edifier.

Edifier ja Lifa Air perustavat sijoituksella Kiinan Dongguaniin Air Purification System -yhteisyrityksen, joka valmistaa ilmanpuhdistimia kuluttajamarkkinoille. Laitteet perustuvat Lifa Airin ilmanpuhdistimiin myönnettyihin patentteihin. Yhteistyöyrityksen omistus jakautuu Edifierin 70 prosentin ja Lifa Airin 30 prosentin osuuksiin.

Lifa Airin tuotteita on myyty 25 vuoden aikana yli sataan maahan, ja niitä on käytetty lähinnä julkisissa rakennuksissa, liikerakennuksissa sekä teollisuudessa.

”Havaitsimme, että teknologiamme soveltuisi myös kiinalaisten kotitalouksien käyttöön ja päätimme tutkia mahdollisuuksiamme”, Lifa Airin perustaja ja Aasian aluejohtaja Vesa Mäkipää kertoo.

Mäkipään mukaan yrityksellä ei ollut yksin riittävästi resursseja Kiinan markkinoille pyrkimiseen. Yhtiö osallistui Tämän johdosta Finpron Golden Bridge ja Tekesin järjestämiin pääomasijottajatapaamisiin viime vuoden loppupuolella.

”Olen hyvin kiitollinen Team Finlandille, joka auttoi meitä löytämään kuluttajamarkkinaamme erinomaisesti sopivan teollisen partnerin Edifierin, jonka kumppanina olemme saaneet ovet auki merkittävimpiin myyntikanaviin Kiinassa”, Mäkipää kiittelee.

Ensimmäiset Kiinassa valmistetut ilmanpuhdistimet esiteltiin Pekingissä järjestetyssä tapahtumassa lokakuun puolivälissä.

”Tietoisuus sisäilman laadusta on valtavassa kasvussa maailmalla. Älykkäät ilmanpuhdistimet mahdollistavat reaaliaikaisen sisäilman laadun mittauksen sekä automaattisesti toimivan sisäilman puhtauden optimoinnin. Tällaiselle ratkaisulle on Kiinassa selkeä tarve”, Lifa Airin myyntijohtaja Johan Brandt sanoo.

Kuin sykemittari

Lifan kehittämä ilmanpuhdistinjärjestelmä koostuu ilmanpuhdistimesta ja älymonitoriyksiköstä, joka mittaa jatkuvasti sisäilman pienhiukkasten, formaldehydin ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrää sekä ilman hiilidioksidipitoisuutta. Yksikkö ohjaa automaattisesti ilmanpuhdistimen toimintaa näiden parametrien perusteella. Lisäksi ilmanlaatua voidaan seurata ja laitetta ohjata puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Älymonitori mittaa henkilökohtaista ilmanlaatua kuten sykemittari käyttäjänsä pulssia. Monitorin avulla käyttäjä pystyy todentamaan ilman laadun missä tahansa, esimerkiksi kotona, ajoneuvossa tai työpaikalla. Laite mittaa reaaliaikaisesti sisäilman laatua keskeisillä parametreilla ja ohjaa ilmanpuhdistinta automaattisesti. Mittaustulokset voi lukea myös erikseen ladattavasta mobiiliapplikaatiosta, jolla pystyy myös ohjaamaan ilmanpuhdistinta.

Osa uusista ilmanpuhdistimista on sisäilmaa kierrättäviä laitteita ja osa sekoittaa raikasta ulkoilmaa sisäilman kanssa. Näin varmistetaan riittävä raikkaan ilman saanti, joka tulee lämmitettynä ja puhdistettuna Lifan kehittämän laitteen kautta.

Nyt perustetun yhteistyöyrityksen vuosituotantokapasiteetti on 500 000 ilmanpuhdistinta, 500 000 autojen ilmansuodattimia sekä 5 000  ilmanpuhdistinta IV-koneisiin.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiselle Lifa Air Groupille 21 miljoonan euron investointi Kiinasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat