Kokeile kuukausi maksutta

Kaivosyhtiöt investoivat Suomeen 300 miljoonaa euroa vuonna 2016

Kaivosyhtiöt investoivat Suomen kaivoksiin 295–310 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Kaivosyhtiöt investoivat Suomen kaivoksiin 295–310 miljoonaa euroa ensi vuonna.
Kuuntele juttu

Huomattava yksittäinen investointi on Yaran rikastushiekan käsittelylaitos Siilinjärvelle, jonka 75 miljoonan euron rakentamiskustannukset tosin jakautuvat vuosille 2015–2017.

Agnico Eagle rakentaa 17 miljoonalla eurolla Kittilään uuden vedenkäsittelylaitoksen sulfaatin poistamiseksi. Nordkalk sijoittaa 9 miljoonaa kulunvalvontaan, päästöjen vähentämiseen sekä uuteen, energiatehokkaaseen kaivoskalustoon. Osa kaivosyhtiöiden investoinneista kuluu ylläpitoon, kuten kaivosten syventämisiin, louhosten laajentamisiin sekä kaluston uusimiseen.

”Panostukset ympäristövaikutusten vähentämiseen ja energiatehokkuuteen ovat osa kaivosteollisuuden yhteiskuntavastuuta. Samalla kehitämme tuotantoa ja valmistaudumme nousukauteen”, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Osa kaivosyhtiöistä sijoittaa malminetsintään. Boliden kaksinkertaistaa malminetsintäresurssinsa, Agnico Eagle sekä Endomineskin panostavat asiaan.

Vaikka yritykset panostavat malminetsintään, alan etujärjestön mielestä taso ei ole vielä riittävä. ”Malminetsintä on tutkimustyötä, ja sen edellytyksiä on parannettava. TEM:n käynnistämä kaivoslain arviointi antaa vuonna 2016 tilaisuuden pohtia tilannetta ja talouskehityksen asettamia vaatimuksia”, Suomela toteaa.

Investointiluvuissa on mukana yhdeksän kaivosyhtiötä, Agnico Eagle Finland Oy, Boliden Kylylahti Oy, Endomines Oy, FQM Kevitsa Mining Oy, Nordkalk Oy, Pyhäsalmi Mine Oy, SMA Mineral Oy, Terrafame Oy ja Yara Suomi Oy.

Kaivokset ja malminetsintä työllistävät tällä hetkellä noin 4 500 henkeä. Luvussa ovat mukana urakoitsijoiden palveluksessa olevat.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kaivosyhtiöt investoivat Suomeen 300 miljoonaa euroa vuonna 2016”

  1. Ja suomalaiset antavat maaperänsä ilmaiseksi ulkomaisille yhtiöille.
    Samalla pilaavat vetensä.
    Mitähän lapsemme tekevät tulevaisuudessa 100…200 vuoden päästä? Välittääkö kukaan?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat