Talous Rakennuslehti 2 kommenttia

Etera: Rakentamisen työntekijämäärä kasvoi ensimmäisen kerran neljään vuoteen

Rakentamisen toimialaindeksi kääntyi positiiviseksi ensimmäisen kerran lähes neljään vuoteen, kertoo Eteran suhdanneindeksi. Indeksi oli marraskuussa 0,9 prosenttia.

Rakentamisen työntekijämäärä kasvoi ensimmäistä kertaa lähes neljään vuoteen. ”Erityisesti keskisuuret rakennusyritykset ovat kasvattaneet työntekijämääriään, mikä nosti rakentamisen toimialaindeksiä”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Eteran julkaisema suhdanneindeksi kohosi marraskuussa plussalle. Se oli 1,4 prosenttia eli seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat edellisvuoden marraskuuhun verrattuna.

”Marraskuu oli ensimmäinen selvästi positiivinen kuukausi lähes neljään vuoteen. Työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa, mutta on muistettava, että vertailukohta eli edellisvuoden marraskuu oli heikko”, Hietanen sanoo.

Myös koko vuoden suhdanneindeksi parani marraskuussa 0,2 prosenttia, vaikka olikin vielä hieman miinuksella. Eteran suhdanneindeksi tammi-marraskuussa oli -0,6 prosenttia.

Alueelliset erot suuria

Eteran suhdanneindeksissä oli isoja vaihteluja alueellisesti. Työntekijämäärät kasvoivat erityisesti Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Myös Pirkanmaalla ja Uudellamaalla suhdanneindeksi oli plussalla. Etelä-Karjalassa suhdanneindeksi oli puolestaan reippaasti miinuksella.

Eteran suhdanneindeksi kuvaa talouden kehitystä ja muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla. Se julkaistaan kuukausittain.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Hienoa, nyt kun virannomaiset kiristäisivät vielä tarkastuksia ja otettaan, niin eiköhän keväällä prosenttiluvut nouse tästä vielä ylemmäksi.

    Vastaa
  • Ei koske Suomalaisia Suomessa.
    Artikkelissa viitataan ilmeiesti lähinnä siihen, että Romanialaisille, Bulgarialaisille ja Puolalaisille järjestyy keikkoja.
    MIKSI? No esimerkiksi kun Romanialaiset ovat töissä verokortilla jossa ennakkoveroprosentti on tasan yksi.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia