Kokeile kuukausi maksutta

Yhdysvaltalainen GAF ostaa Icopalin

Pääomasijoitusyhtiö Investcorp on solminut sopimuksen, jolla Icopal siirtyy GAFin, Pohjois-Amerikan suurimman kateratkaisujen tuottajan, omistukseen. Kauppahinta on noin miljardi euroa.

Pääomasijoitusyhtiö Investcorp on solminut sopimuksen, jolla Icopal siirtyy GAFin, Pohjois-Amerikan suurimman kateratkaisujen tuottajan, omistukseen. Kauppahinta on noin miljardi euroa.

GAF-kauppojen jälkeen uudesta yhtiöstä tulee maailman suurin kate- ja vedeneritysratkaisujen tuottaja, jolla on 65 tuotantolaitosta eri puolilla maailmaa. Sillä on 6500 työntekijää. GAFin ja Icopalin yhteenlaskettu liikevaihto yli 80 eri maasta on lähes 4 miljardia dollaria.

”GAFin pitkät perinteet innovatiivisuuden, laadun ja asiakaskeskeisyyden saralla tukevat Icopalin vahvuuksia ja arvoja. Asiakkaillemme uusi yhtiö tarkoittaa mittakaavaetuja, isompaa tuote- ja palveluvalikoimaa, entistä suurempaa panostusta tuotekehitykseen, sekä vertaansa vailla olevaa maailmanlaajuista jakeluverkostoa. Työntekijämme puolestaan pääsevät hyötymään uuden liiketoimintaympäristön tarjoamista mahdollisuuksista todella globaalissa mittakaavassa”, Icopalin toimitusjohtaja Miguel Kohlmann sanoo.

”Icopal on vakiinnuttanut asemansa eurooppalaisena markkinajohtajana, jonka liiketoiminnan jakauma on vahvalla pohjalla. Sen tuotteet, toiminnot ja työntekijät ovat maineensa ansainneet. Synteettisten ja nestemäisten ratkaisujen kasvavat markkinat Euroopassa ja Icopalin strategiset visiot segmentillä ovat meistä innostavia”, GAFin toimitusjohtaja Bob Tafaro sanoo.

”Icopalin maine jälleenmyyjien, urakoitsijoiden ja rakennuttajien keskuudessa sekä sen maantieteellinen asema tekee siitä ainutlaatuisen yrityksen, jolle teknologinen kehitys tulee avaamaan uusia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia – työ, jota GAF haluaa olla tukemassa osaamisellaan ja resursseillaan.”

Kauppa on viranomaisten hyväksyttävänä ja sen odotetaan saavan hyväksynnän vuoden 2016 toisella neljänneksellä. Investcorpin neuvontanatajina ovat toimineet Lazard & Co, Limited sekä Jefferies International Limited.

Kate- ja vedeneristysratkaisujen tuottaja Icopalilla on 36 tuotantolaitosta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Icopalin tuotteita myydään ympäri maailmaa 88 toimipisteen kautta. Icopalin liikevaihto on noin miljardi euroa, ja se työllistää noin 3500 ihmistä.

Vuonna 1886 perustetulla GAFilla on noin 3000 työntekijää ja 29 tuotantolaitosta. Yhtiön tuotevalikoima sisältää erilaisia etenkin jyrkille katoille ja liikekiinteistöille tarkoitettuja kateratkaisuja, joiden asentamisesta vastaa joukko yrityksen sertifioimia urakoitsijoita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhdysvaltalainen GAF ostaa Icopalin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat