Kuluttajien asunnonostoaikeet vähentyneet

Kuluttajien talousluottamus on heikentynyt tammikuussa, kun tammikuussa luottamus vahvistui. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat vähentyneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 6,3 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 8,7 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa vain 4,4 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Asuntojen peruskorjausaikeet ovat lähes ennallaan kuukautta aiempaan verrattuna. Tuoreen kyselyn vastaajista 20,7 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 20,9 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa 18,8 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus yhä alle keskiarvon

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa helmikuussa lukemaa 7,7, kun se oli tammikuussa 8,2 ja joulukuussa 2,4. Helmikuussa 2015 luottamusindikaattori oli lukemassa 10,6. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,6.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin helmikuussa 1 223 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet vähentyneet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat