Kokeile kuukausi maksutta

Tämä on helppo tapa nostaa mökin arvoa

Remontointi on yksi helpoimmista tavoista säilyttää kotien ja mökkien arvoa, Suomalaisen Työn Liitto muistuttaa.

Remontointi on yksi helpoimmista tavoista säilyttää kotien ja mökkien arvoa, Suomalaisen Työn Liitto muistuttaa.

Ikkunoiden vaihdolla voidaan parantaa arvon lisäksi talojen energiatehokkuutta.

Suomalaisten varallisuudesta merkittävä osa on sidottu kiinteistöihin, kuten koteihin ja mökkeihin. Remontoinnilla kiinteistöjen arvoa pystytään säilyttämään ja joissakin tapauksissa jopa nostamaan.

Sinivalkoinen jalanjälki -mökkitutkimuksen mukaan suomalaiset tekevät remontteja usein itse ja esimerkiksi 56 prosenttia suomalaisista tekee ikkuna- ja oviremontin itse tai talkoilla.

”Suomalaisten omaisuus koostuu pitkälti taloista ja mökeistä, joiden huoltamisella ja remontoinnilla voidaan säilyttää niiden arvo. Rakentamisella ja remontoinnilla on myös laajempia taloudellisia ja työllistäviä vaikutuksia, jos niissä käytetään suomalaisia palveluja ja tuotteita”, sanoo Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila.

Suomalaisten palveluiden ja tuotteiden käyttäminen remontoinnissa kannattaa. Kun Suomen olosuhteet ja rakennustavat tunnetaan, on lopputulos niin säätä kuin käyttöä kestävä.

”Taloudellisesti vaikeina aikoina suomalaisen työn tukeminen johtaa positiiviseen kierteeseen, jolla luodaan Suomeen työtä ja saadaan verovaroja, jolla taas tuetaan suomalaista yhteiskuntaa. Niinkin yksinkertainen asia kun ikkunoiden vaihto voikin olla sijoitus oman kotiin, mutta myös Suomen talouteen”, sanoo Mantila.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Sinivalkoinen jalanjälki -mökkitutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2016 ja siihen vastasi 2 222 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tämä on helppo tapa nostaa mökin arvoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat