Pyhännän Rakennustuote toimittaa suurelementit puukerrostaloihin Turussa

Pyhännän Rakennustuote toimittaa kaikki suurelementit kahdesta puukerrostalosta koostuvaan As Oy Turun Puulinnaan. Toimitus sisältää yhteensä 13700 neliön verran elementtejä.

NCC aloittaa kohteen rakennustyöt lokakuussa, mikä käynnistää samalla Turun Linnanfältin alueen uuden puukerrostaloalueen rakentamisen. Turun Puulinnan 3- ja 4-kerroksisiin taloihin valmistuu kevääseen 2018 mennessä 94 vuokra-asuntoa sekä pihakannen alle sijoittuva autohalli.

Kohteen rakennuttaa OP-Vuokratuotto. Rahasto osti As Oy Turun Puulinnan osakekannan 16,5 miljoonalla eurolla NCC:ltä aiemmin elokuussa. Kohde on OP-Vuokratuoton ensimmäinen puurakenteinen kerrostalohanke.

Schauman Arkkitehtien suunnittelema yhtiö sijaitsee vanhoista puutaloista koostuvan alueen historiallisessa miljöössä, Turun Linnan läheisyydessä, vastapäätä Merikeskus Forum Marinumia.

Talojen rakenne perustuu puurakenteisiin suurelementteihin, jotka edustavat Pyhännän Rakennustuotteen puukerrostaloja varten kehittämää kustannustehokasta kokonaisratkaisua. PRT vastaa Turun Puulinnan talojen puurakennesuunnittelusta sekä valmistaa Hartolan tehtaallaan puurakenteiset elementit seiniin, välipohjiin, kattoihin, porrashuoneisiin ja parvekkeisiin. Yhtiö huolehtii myös rakenteisiin integroidun talotekniikan asennuksista.

”Käynnistimme NCC:n kanssa yhteisen rakenteita koskevan suunnitteluvaiheen hyvissä ajoin ja pääsimme näin muokkaamaan puukerrostalojen rakennusjärjestelmästämme tilaajan toiveiden mukaisen vain pienin muutoksin. Esivalmisteltu ratkaisumme saatiin myös julkisivujen arkkitehtuurin osalta sopimaan Linnanfältin alueen asemakaavaan”, Pyhännän Rakennustuotteen toimitusjohtaja Markku Koivuniemi kertoo.

Puurakennuksia valmistavaan PRT-Forest -konserniin kuuluva Pyhännän Rakennustuote osti kesäkuussa Hartolan tilaelementtitehtaan koko liiketoiminnan Stora Ensolta. Noin 20000 neliön tuotantotila toi merkittävän lisän PRT:n mahdollisuuksiin tarjota ammattirakentajien käyttöön laajan valikoiman PRT-Pro -tuotemerkillä valmistettavia tila- ja suurelementtejä. Hartolan tehtaan henkilöstö siirtyi kaupan myötä PRT:n palvelukseen. Kesän mittaan PRT on palkannut tehtaalle lisää työntekijöitä.

NCC:lle Turun Puulinnan rakentaminen merkitsee päänavausta puukerrostalomarkkinoille. Yhtiö voitti yhteistyökumppaneidensa kanssa jo vuonna 2008 Turun kaupungin järjestämän Moderni Puukaupunki -kilpailun, joka toimi kimmokkeena nyt alkavalle rakennushankkeelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pyhännän Rakennustuote toimittaa suurelementit puukerrostaloihin Turussa”

Jätä kommentti