Turun Moderni puukaupunki -hankkeen tontinvarauskilpailun voittajat valittu

Turun Linnanfältin alueen Moderni puukaupunki -hankkeen tontinvarauskilpailun voittajat on ratkaistu. Kilpailun kohdealue on jaettu neljäksi erilliseksi suunnittelualuekokonaisuudeksi, joiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 7,0 hehtaaria. Kunkin suunnittelualueen voittaja on ratkaistu erikseen. Kilpailu oli suunnittelu- ja toteutusryhmille suunnattu ilmoittautumiskutsukilpailu, johon saapui määräaikaan mennessä 9 nimimerkillä varustettua ehdotusta.

Turun Linnanfältin alueen Moderni puukaupunki -hankkeen tontinvarauskilpailun voittajat on ratkaistu. Kilpailun kohdealue on jaettu neljäksi erilliseksi suunnittelualuekokonaisuudeksi, joiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 7,0 hehtaaria. Kunkin suunnittelualueen voittaja on ratkaistu erikseen. Kilpailu oli suunnittelu- ja toteutusryhmille suunnattu ilmoittautumiskutsukilpailu, johon saapui määräaikaan mennessä 9 nimimerkillä varustettua ehdotusta.

Kilpailun tarkoituksena oli saada pohja kaavoitettujen asuinrakennusten korttelialueiden asemakaavaehdotuksen laatimiseksi sekä valita kortteleiden suunnittelijat ja rakennuttajat tai rakentajat.

Koko aluekokonaisuuden osa-alueen 1 voittajasuunnitelman ”Floretti” taustalla ovat NCC Rakennus Oy ja Optiplan Oy. Samat yhtiöt vastaavat myös osa-alueen 2 voittajasuunnitelmasta ”Karoliini”. Osa-alueen 3 voitto meni suunnitelmalle ”Ringeplummat kukkivat”, jonka takana ovat Peab Seicon Oy ja Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy. Osa-alueen 4 voittajasuunnitelman ”Duetto” ovat laatineet YIT Rakennus Oy ja Sigge Oy.

Kilpailun järjestivät Turun kaupunki, Finnlines Oy ja Puuinfo Oy. Palkintona kilpailunjärjestäjät varaavat kilpailualueen tontit kilpailun voittajille ehdotusten pohjalta tehtävää asuinmiljöön jatkosuunnittelua ja rakentamista varten.

Tavoitteena on, että kilpailun tuloksena Turun Linnanfältistä rakentuu hyvä esimerkki omaleimaisesta modernista puurakentamisesta sekä kaupunkiasumisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun Moderni puukaupunki -hankkeen tontinvarauskilpailun voittajat valittu”

Jätä kommentti