Talous Pientalo Hannu Lättilä Yksi kommentti

Honkarakenne sopi lainasta ja pääomistaja osakekaupasta

Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen Oy on myöntänyt hirsitaloyhtiölle vakuudettoman pankkilainoille alisteisen 300000 euron juniorilainan.

Saarelainen Oy rahoittaa myöntämänsä juniorilainan muun muassa myymällä omistamiaan Honkarakenteen B-sarjan osakkeita yhtiön toimitusjohtaja Marko Saarelaiselle. Toimitusjohtaja kuuluu yhtiön perustajasukuun, joka on myös Saarelainen Oy:n taustalla.

Honkarakenne oli aikaisemmin ilmoittanut käynnistäneensä pankkien ja mahdollisten muiden rahoittajien kanssa keskustelut uuden rahoituksen saamiseksi. Nyt sovitut toimenpiteet ovat osa näitä rahoitusjärjestelyjä.

Osakekurssi ylittää venäläisyhtiön ostotarjouksen

Venäläinen jättimäinen sijoitusyhtiö Sistema ilmoitti 3. marraskuuta aikovansa tekevänsä julkisen käteisostotarjouksen kaikista Honkarakenteen osakkeista. Varsinainen tarjousaika alkoi 11. marraskuuta, ja se on voimassa noin viisi viikkoa. Tarjoushinta on 1,50 euroa osakkeelta.

Saarelainen Oy ilmoitti kuitenkin jo 4. marraskuuta hylkäävänsä ostotarjouksen. Saarelainen Oy omistaa yhteensä 43,35 prosenttia Honkarakenteen A-sarjan osakkeista ja 13,55 prosenttia B-sarjan osakkeista. A-osakkeilla on 20-kertainen äänivalta verrattuna pörssilistattuihin B-sarjan osakkeisiin.

Sisteman ostotarjouksen julkistamisen jälkeen Honkarakenteen osakekurssi on liikkunut Helsingin pörssissä jatkuvasti yli 1,50 euron tarjoushinnan. Osakkeella käytiin keskiviikkona 30. marraskuuta kello 11.45 aikaan kauppaa kurssiin 1,51 euroa.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia