Asuntolainaa jopa 45 vuodeksi – ja viisi vuotta ilman mitään lainanlyhennyksiä

S-Pankin ja Skanskan yhteistyökuviossa omistusasunnon voi ostaa siten, että ensimmäiset lainanlyhennykset ovat vasta viiden vuoden päästä.

S-Pankin ja Skanskan yhteistyökuviossa omistusasunnon voi ostaa siten, että ensimmäiset lainanlyhennykset ovat vasta viiden vuoden päästä.

S-Pankki tarjoaa jatkossa erikseen valituissa uudiskohteissa asunnon ostajille uudenlaista asuntolainaa, jossa laina-ajaksi on mahdollista neuvotella jopa 45 vuotta.

BoKlok-asumisen ydinajatus on Skanskan mukaan yhdistää kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut.

Yhtiölainassa seitsemän vuoden lyhennysvapaa

BoKlokin yhteistyö S-Pankin kanssa sisältää rahoituspaketin seitsemän vuoden lyhennysvapaalla yhtiölainalla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asunnon ostaja maksaa pienimmillään asunnon velattomasta hinnasta vain 40 prosenttia ja jättää loput yhtiölainaksi, jonka pääoman kuukausittaisen lyhentämisen hän aloittaa vasta seitsemän vuoden kuluttua.

Näin jää aikaa lyhentää omaa asuntolainaa alta pois. Halutessaan ostaja voi lyhentää yhtiölainaa kerran vuodessa myös ensimmäisten seitsemän vuoden aikana.

”Kilpailukykyisen” yhtiölainan lisäksi S-Pankki tarjoaa BoKlok-kotien ostajille uudenlaista asuntolainaa, jossa laina-ajaksi on mahdollista neuvotella jopa 45 vuotta.

Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmät kuukausittaiset asumiskustannukset. Lainasopimus joustaa eri elämäntilanteissa, sillä lainan takaisinmaksun kuukausierän suuruutta voi muuttaa laina-aikana joustavasti.

Lainan alkuun on lisäksi mahdollista saada 2–5 vuoden lyhennysvapaa. Näin asunnon ostajan ei tarvitse lyhentää asuntoonsa kohdistuvia lainoja lainkaan ensimmäisen viiden vuoden aikana.

Lainasopimus solmitaan S-Pankin ja asunnon ostajan välillä.

Uusi rahoituspaketti on tarjolla ensimmäisenä Sepänpihan BoKlok- kodeissa Keravalla.

Sepänpihan kerrostaloasunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa, ja kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2017 lopussa.

Vaihtoehto ”sit kun -elämälle”

”BoKlok-kodit on suunniteltu meille tavallisille ihmisille. Siksi on tärkeää, että edullisten asuinneliöiden lisäksi löytyy rahoitusratkaisuja, jotka mahdollistavat oman kodin oston mahdollisimman monelle. Yhteistyö S-Pankin kanssa antaa asiakkaillemme yhden vaihtoehdon lisää asuntokaupan rahoittamiseen”, BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff sanoo.

”Skanska pystyy yrityksenä tarjoamaan ostajille edulliset maksuehdot rakennusaikana, ja S-Pankin joustava ja asiakkaan arjen tarpeisiin perustuva asuntolainamalli auttaa pitämään kuukausikulut fiksuina myös muuton jälkeen. Olemme todella tyytyväisiä tästä S-Pankin asiakkaillemme tarjoamasta mahdollisuudesta”, Sucksdorff toteaa.

Varsinkin ensimmäisen kodin ostaminen ajoittuu usein elämänvaiheeseen, jolloin menoja on muutenkin paljon. Tulotasokin tyypillisesti nousee vasta vuosien mittaan.

”Halusimme uudistaa rahoitusmalliamme, jotta se mahdollistaisi laadukkaan asumisen omistusasunnossa ilman, että asumisen kustannukset rajoittavat liikaa muuta elämää. Toki pitkällä laina-ajalla lainakustannukset kokonaisuutena kasvavat, mutta yhä useammin ihmiset haluavat elää tässä hetkessä sit kun -elämän sijaan”, S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asuntolainaa jopa 45 vuodeksi – ja viisi vuotta ilman mitään lainanlyhennyksiä”

  1. Näin komea neliöhinta tulee maksettua ihan huomaamatta. Win-Win- Lose -tyyppinen kuvio.

  2. Pitkällä asuntolainalla lainoitettu asunto on eräänlainen omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto. Kyse ei ole omasta asunnosta, mutta ei vuokra-asunnostakaan. Asumiskustannusten kannalta pitkien vuokra-aikojen asunnot saattavat olla kuitenkin kohtuuhintaisempia kuin puhtaat vuokra-asunnot. Tosin riskejäkin on sitten sopimukseen sitoutuneella enemmän kuin perinteisellä vuokra-asujalla.

Vastaa