KIRA-digihankkeen ensimmäiset hankerahoitukset on jaettu kuudelle eri hankkeelle.

KIRA-digihankkeen ensimmäiset kokeiluhankkeet valittu

KIRA-digihankkeen ensimmäiset hankerahoitukset on jaettu kuudelle eri hankkeelle.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo

Ensimmäisessä haussa jaettavaa oli 148 000 euroa. Suurimman rahoituksen sai ammattikorkeakoulu Metropolian palveluasumisen digitalisaation pilotointiympäristö (42 292 euroa).

Muut rahoitettavat hankkeet olivat Aalto-säätiön ja -yliopiston talotekniikan ja kiinteistöjen esineiden internetin avoimet tiedonsiirtorajapinnat- hanke (32 000), Suomen Tilaajavastuun sähköisen allekirjoituksen ja yhteistoiminnan palvelualusta (30 000), FCG Suunnittelu ja tekniikan Digikaavoitus: Tiedolla johtaminen, kaavoitusprosessin sujuvoittaminen digitalisointi, vuorovaikutus ja läpinäkyvyys -hanke (28 000), Sova3D:n BIM mallit rakennusvalvonnan tarkastuksessa ja vuorovaikutusprosessissa (12 648 euroa) ja Rakennustietosäätiön taloteknisten määräluetteloiden pilotointi rakennusprojekteissa (3 920 euroa).

Ensimmäiseen hakuun osallistui 49 hanketta ja haetun tuen summa oli 2,1 miljoonaa euroa.

”Ensimmäiset hakijat ovat olleet hyvin hereillä ja aktiivisia. He muodostavat muutoksentekijäjoukon, joka on välttämätöntä KIRA-alan muutoksen tekemiseksi”, hanketta koordinoiva digipäällikkö Teemu Lehtinen sanoo.

Seuraava euromäärältään suurempi haku avautuu 2. tammikuuta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KIRA-digihankkeen ensimmäiset kokeiluhankkeet valittu”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi