Rakentamisen liikevaihto kasvoi selvästi alkusyksyllä

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa 11,1 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa 11,1 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa 14,6 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 9,7 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 8,3 prosenttia.

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 9,6 prosenttia vuoden takaisesta. Samalla jaksolla talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 11,5 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 8,4 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 8,3 prosenttia.

Myös myynnin määrä kasvoi selvästi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa 8,2 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi syyskuussa 11,5 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä peräti 10,5 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 5,4 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen myynnin määrä kasvoi heinä-syyskuussa 7,0 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 8,4 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 9,9 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 5,2 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto kasvoi selvästi alkusyksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat