Kokeile kuukausi maksutta

Stark sulkee useita myymälöitä – enintään 160 henkeä joutuu lähtemään

DT Finlandin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena yhtiö sulkee ja yhdistää Stark-myymälöitä ja muodostaa Ouluun Pohjois-Suomea palvelevan jakelukeskuksen. Muutokset merkitsevät henkilöstövähennyksiä.

DT Finlandin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena yhtiö sulkee ja yhdistää Stark-myymälöitä ja muodostaa Ouluun Pohjois-Suomea palvelevan jakelukeskuksen. Muutokset merkitsevät henkilöstövähennyksiä.

”Suljemme Stark-myymälät Kouvolassa, Kokkolassa, Torniossa, Savonlinnassa, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä”, DT Finlandin vt. toimitusjohtaja Geir Thomas Fossum kertoo. Samalla yhtiö vähentää ketjuohjauksen henkilöstöä vastaamaan uutta organisaatiota.

”Kuopiossa ja Oulussa yhdistämme paikkakuntien nykyiset myymälät. Ouluun muodostamme koko Pohjois-Suomea palvelevan jakelukeskuksen. Starkilla on hyviä kokemuksia tästä toimintamallista Uudeltamaalta, jossa Helsingin jakelukeskus on toiminut jo kaksi vuotta. Jakelukeskus tukee asiakaspalvelua, on joustava ja tuo laajemmat valikoimat sekä paremman saatavuuden Pohjois-Suomen alueelle”, kehitysjohtaja Lasse Kalmi sanoo.

Yhtiö arvioi, että henkilöstömäärä vähenee enintään 160 hengellä. Uudelleensijoitusvelvollisuutta hyödyntämällä työnantaja pyrkii välttämään 20–30 irtisanomista riippuen avautuvien tehtävien määrästä ja työntekijöiden halukkuudesta sijoittua uudelleen. Yt-neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi vähennystarpeeksi 170 henkeä.

”Muutosten taustalla on uusi kasvustrategia. Haluamme keskittää Stark-ketjun toiminnan niille alueille, joissa näemme parhaat kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa. Lisäksi jakelukeskusten avulla voimme panostaa laajempaan valikoimaan, joka hyödyttää asiakkaitamme”, Fossum toteaa.

Paikkakunnilla, joissa Stark sulkee myymälän tammikuun tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä, yhtiö palvelee asiakkaita yrityspalvelun, verkkokaupan ja valtakunnallisen myyntipalvelun kautta ja toimittaa tuotteet suoraan asiakkaille maanlaajuisen myymälä- ja jakelukeskusverkoston toimipisteistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stark sulkee useita myymälöitä – enintään 160 henkeä joutuu lähtemään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat