Kokeile kuukausi maksutta

Lapwall sai miljoonien pääomaruiskeen Osuuskunta PPO:lta

Pyhäntäläinen puuelementtejä taloteollisuudelle valmistava Lapwall oy järjesti maanantaina 23. tammikuuta suunnatun osakeannin, jossa Osuuskunta PPO merkitsi Lapwallin uusia osakkeita 5 miljoonalla eurolla. Pääoma tukee Lapwallin kasvua.

Lapwallin investointiohjelma sisältää muun muassa Pyhännän tuotantolaitoksen laajennuksen ja automaatioasteen nostamisen robotiikkaa hyödyntämällä.
Kuuntele juttu

”Käynnistimme viime syksynä 30 miljoonan euron investointiohjelman tavoitteenamme kasvaa hyvin nopeasti Skandinavian ykköseksi puurakentamisen markkinoilla. Markkinoilla on parhaillaan auki sellainen aikaikkuna, että investointiohjelma on tärkeä toteuttaa huomattavasti aiottua lyhyemmällä aikataululla. Sitä varten olemme hakeneet ulkopuolista sijoittajaa”, Lapwallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen sanoo.

Hänen mukaansa yhtiössä käytiin laajasti läpi Suomen ja osin Ruotsinkin merkittävimpiä pääomasijoittajia.

”Päädyimme lopulta alueelliseen pääomasijoittajaan. Osuuskunta PPO tuli kuvioihin mukaan loppusuoralla mustana hevosena. He soveltuvat mainiosti strategiaamme ja arvoihimme, ja yhteinen näkemys sekä ymmärrys syntyivät lopulta nopeasti.”

PPO:lle merkittävä sijoitus

Sijoituksella Osuuskunta PPO:sta tuli Lapwallin merkittävä vähemmistöomistaja osuuskunnan osallistuessa jatkossa myös yhtiön hallitustyöskentelyyn.

Osuuskunta PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan mukaan Lapwallin jo toteutunut kasvu ja johdon visio tulevasta vakuuttivat.

”Nyt tehty 5 miljoonan euron pääomasijoitus on Osuuskunta PPO:lle merkittävä. Näin suuri sijoitus on tehty vain kerran aikaisemmin Lehto Groupiin, josta sittemmin olemme jo onnistuneesti irtaantuneet”, Peltomaa sanoo.

Peltomaan mukaan on kiinnostavaa, kun perinteisesti varsin tehotonta rakentamisliiketoimintaa lähestytään uudesta näkökulmasta.

”Lapwallin tuotantoprosessi on tarkasti konseptoitu, pitkälle automatisoitu ja vieläpä ekologinen. Yhtiö on tavallaan kuin huipputehokas rakennusalan alihankkija. Periaatteessa kuka tahansa toimija voi ulkoistaa heille oman talotehtaansa. Tämän lisäksi Lapwall on tärkeä työllistäjä Osuuskunta PPO:n toimialueella.”

Myös uutta liiketoimintaa tulossa

Lapwallin investointiohjelma käsittää Pyhännän tuotantolaitoksen laajennuksen ja automaatioasteen nostamisen robotiikkaa hyödyntämällä. Tehtaan tuotantokapasiteetti lisääntyy tuntuvasti. Sen lisäksi Ruotsissa sijaitsevassa tytäryhtiössä Lapwall ab:ssä alkaa oman tuotantolaitoksen rakentaminen.

Tämän vuoden alussa Lapwall osti Metsä Woodin Pälkäneellä sijaitsevan projektiliiketoiminnan ja puuelementtien valmistuksen.

Pyhännän tehtaan liikevaihtotavoite on 100 miljoonaa euroa vuosiin 2023–2024 mennessä. Ruotsissa yhtiö suunnittelee kasvattavansa liikevaihdon 110 miljoonaan euroon vuoteen 2023 mennessä, ja Pälkäneellä liikevaihtotavoite on vähintään 50 miljoonaa euroa.

”Meille on tulossa myös uutta liiketoimintaa, johon liittyvät prototyypit ovat rakenteilla. 100 miljoonan euron liikevaihtoon tähtäävän tuotannon on määrä käynnistyä viimeistään ensi syksynä”, Pekkarinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapwall sai miljoonien pääomaruiskeen Osuuskunta PPO:lta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat