Kokeile kuukausi maksutta

Puurakentamisen suosio alkaa näkyä –puuelementtitehdas LapWall kasvatti huikeasti liikevaihtoaan

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä kasvanut suosio.

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä kasvanut suosio.

Puurakentaminen on lyönyt läpi erityisesti julkisessa rakentamisessa. Yhä useampi hoiva- ja päiväkoti, liiketila tai teollisuusrakennus rakennetaan nykyisin puuelementeistä. Ympäristöystävällisen puun suosio näkyy myös rivi- ja kerrostalorakentamisessa.

”Puurakentamisen merkittävin etu on nopeus. Puun työstämiseen käytettävä teknologia on kehittynyt huimasti, minkä ansiosta puurakentamisesta on tullut entistäkin laadukkaampaa ja kustannustehokkaampaa”, LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

”Erityisesti puukerrostalot ovat nouseva trendi. Kasvavan arkkitehtuuri- ja suunnitteluosaamisen sekä tehokkuutta tuovan elementointimenetelmän myötä puurakentaminen on nousemassa yhdeksi Suomen erityisosaamisalueeksi sekä merkittäväksi vientituotteeksi. LapWall on toimittanut puuelementtejä kotimaan lisäksi esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan, Saksaan sekä Venäjälle”, Pekkarinen sanoo.

LapWall nostaa tuotantokapasiteettiaan heinäkuussa Pyhännälle valmistuvan uuden tuotantolaitoksen myötä.

”Kyseessä on uudella LapWall Oy:n kehittämällä hybridihallitekniikalla valmistettu 4000 neliömetrin tuotantolaitos, jonne tulee kaksi tuotantolinjaa. Uusien tehdasinvestointien valmistuttua voimme tuottaa jopa 1 km verran puuelementtiä päivässä”, Pekkarinen esittelee.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puurakentamisen suosio alkaa näkyä –puuelementtitehdas LapWall kasvatti huikeasti liikevaihtoaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat