Kokeile kuukausi maksutta

Advenille jättitilaus Norjaan

Adven on tehnyt sopimuksen norjalaisen Biokraft AS -yhtiön kanssa rejektivesien käsittelystä Trondheimin Skognissa rakenteilla olevaan biokaasulaitokseen.

Keskisessä Norjassa rakenteilla oleva Skognin biokaasuvoimalaitos on valmistuessaan maailman suurin.

Valmistuttuaan Skognin laitos on Pohjoismaiden suurin biokaasun tuotantolaitos.

Adven toimittaa biokaasulaitokselle kokonaispalvelun, joka pitää sisällään rejektiveden käsittelyn, haihduttamon kunnossapidon ja käyttötoiminnan etävalvonnan.

Biokraft-yhtiön päämäärä on muuttaa metsäteollisuuden jäte, merilevä sekä kalatalouden jätteet nesteytetyksi biokaasuksi (LBG), ja siten vähentää Atlantin valtamereen päätyvän jätteen määrää. Päämäärän saavuttamista tukee Advenin toteuttama prosessissa syntyvien rejektivesien käsittely.

Biokraft AS:n biokaasulaitos Skognissa tuottaa vuosittain noin 12,5 miljoonaa kuutiota nesteytettyä biokaasua. Tuotantoprosessin sivuvirtana syntyy noin 160 000 kuutiota rejektivettä, joka käsitellään Advenin haihduttamolla MVR-haihdutuksella noin 15 000 kuutiometriksi tiivistettyä lannoitetta ja noin 145 000 kuutioksi puhdasta vettä.

MVR-haihdutus on perinteisiä haihdutusmenetelmiä merkittävästi energiatehokkaampi tapa erotella vesi tiivistetyistä nesteistä. Prosessi erottele tislatuksi vedeksi 90 prosenttia rejektiveden volyymista ja lopputuloksena syntyy konsentroitua ravinteikasta nestettä, jota voidaan käyttää lannoitteena. Rejektivedestä eroteltu puhdas vesi voidaan puolestaan käyttää uudelleen teollisuuden prosesseissa tai johtaa sellaisenaan mereen.

Haihduttamo rakennetaan suomalais-norjalaisena yhteistyönä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Advenille jättitilaus Norjaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat