Kokeile kuukausi maksutta

Sastamalaan rakennetaan uusi biolämpölaitos

Adven Oy rakentaa Sastamalassa sijaitsevan biolämpölaitoksensa yhteyteen toisen, bioenergiaan perustuvan kattilalaitoksen. Laitos tuottaa jatkossa energiaa Sastamalan Lämpö Oy:lle kaukolämpöön sekä paikallisen teollisuuden lämmitys- ja tuotantoprosesseihin. Laitoksen tehoksi tulee 9,5 megawattia, ja se edustaa uusinta leijupetitekniikkaa. Laitoksen rakentamisprojekti on jo käynnistynyt, ja laitos otetaan käyttöön jo vuonna 2013.

Adven Oy rakentaa Sastamalassa sijaitsevan biolämpölaitoksensa yhteyteen toisen, bioenergiaan perustuvan kattilalaitoksen. Laitos tuottaa jatkossa energiaa Sastamalan Lämpö Oy:lle kaukolämpöön sekä paikallisen teollisuuden lämmitys- ja tuotantoprosesseihin. Laitoksen tehoksi tulee 9,5 megawattia, ja se edustaa uusinta leijupetitekniikkaa. Laitoksen rakentamisprojekti on jo käynnistynyt, ja laitos otetaan käyttöön jo vuonna 2013.

Uusi laitos käyttää polttoaineenaan lähialueilta kerättyjä metsäpohjaisia polttoaineita.

Adven on toiminut Sastamalassa energiantoimittajana jo yli vuosikymmenen ajan. Tänä aikana muun muassa Sastamalan Lämmön energiantarve on noussut kaukolämpöverkon laajentumisen johdosta merkittävästi. Rakennettava uusi laitos takaa kasvavan energiankulutuksen tuottamisen ympäristömyötäisesti ja kustannustehokkaasti biopolttoaineilla, raskaan polttoöljyn sijaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sastamalaan rakennetaan uusi biolämpölaitos”

Vastaa