Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen liikevaihto kasvoi huhtikuussa hieman

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhtikuussa 0,7 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhtikuussa 0,7 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen  mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhtikuussa 3,1 prosenttia vuoden takaisesta. Maa- ja vesirakentamisen liikevaihto kasvoi vuodessa 0,2 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kutistui 1,8 prosenttia.

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 8,9 prosenttia. Samalla jaksolla talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 13,4 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 3,1 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan 5,6 prosenttia.

Myynnin määrä kutistui huhtikuussa

Rakennusyritysten myynnin määrä kutistui kuluvan vuoden huhtikuussa 2,8 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen myynnin määrä pysyi viime vuoden tasolla, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä kutistui 2,9 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 4,8 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen myynnin määrä kasvoi helmi-huhtikuussa 5,1 prosenttia. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 10,2 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan 2,5 prosenttia sekä maa- ja vesirakentamisen kutistui 0,4 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto kasvoi huhtikuussa hieman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat