Nuorisosäätiön talo Lahden moottoritien varressa. Kuva Juhani Niiranen / HS

Ara otti järeät painostuskeinot käyttöön, kun Nuorisosäätiö korjasi vain osan toimintansa laittomuuksista

Nuorisosäätiö on toimittanut Aralle selvitykset siitä, miten sen toiminta korjataan vastaamaan arava- ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännöksiä.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Ara tiedotti 19.10.2017, että Nuorisosäätiö on korjannut vain osan lainvastaisista menettelytavoistaan.

Nuorisosäätiö on tehnyt korjaavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi muuttanut sääntönsä ja myynyt kiellettyjä sijoituksia.

Tehdyt toimenpiteet eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä. Siksi Ara antoi Nuorisosäätiölle korkotukilakiin ja aravalakiin pohjautuvan käskyn toiminnan muuttamiseksi.

Ara käskee Nuorisosäätiötä maksamaan ja järjestelemään kielletyt lainat ja vakuudet 31.1.2018 mennessä niin, etteivät ne riko korkotukilain ja aravalain yleishyödyllisyyttä koskevia säännöksiä.

Ara myös käskee Nuorisosäätiötä toteuttamaan erään toimenpiteen 31.1.2018 mennessä. Toimenpide kuuluu liikesalaisuuden piirin, joten siitä ei kerrota tarkemmin.

Nuorisosäätiötä käsketään myös toteuttamaan säätiön esittämä yritysjärjestely 31.7.2018 mennessä.

Ara vaatii, että Nuorisosäätiö antaa Aralle selvitykset tehdyistä toimenpiteistä 14.2.2018 ja 14.8.2018 mennessä.

Omien varojen koron perintä jäädytetään

Ara tehostaa käskyä kieltämällä Nuorisosäätiötä perimästä korkoa kohteisiin sijoittamiltaan omilta varoilta 1.11.2017 alkaen.

Ara myös lykkää Nuorisosäätiö-konsernin hakemusten käsittelyä 19.10.2017 alkaen.

Ara käynnisti Nuorisosäätiön tarkastuksensa keväällä 2016 yleishyödyllisyysvalvonnan yhteydessä tehtyjen sijoitustoimintaa koskevien havaintojensa sekä Ylen esille tuomien säätiön hallintoa ja sijoitustoimintaa koskevien havaintojen perusteella. Tarkastusta laajennettiin myöhemmin tilintarkastusyhteisö Deloitte oy:n tekemällä erityistarkastuksella.

Näiden havaintojen perusteella Nuorisosäätiön toiminnan todettiin rikkovan merkittäviltä osin yleishyödyllisyyttä koskevaa lainsäädäntöä ja sen toiminnan todettiin olevan arava- ja korkotukilain säännösten vastaista. Tällöin Ara käynnisti laissa säädetyt toimenpiteet 30.6.2017.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ara otti järeät painostuskeinot käyttöön, kun Nuorisosäätiö korjasi vain osan toimintansa laittomuuksista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi