Aamulehden mukaan yksi Tampereen vaikutusvaltaisimmista poliitikoista, sdp:n Atanas Aleksovski, sai vuonna 2015 arviolta 2 000 euron taloudellisen etuuden arkkitehtitoimistolta. Yhtiö on suunnitellut Tampereen ja sen tytäryhteisöjen suuria rakennushankkeita.

Aamulehti: Korkea tamperelaisvaikuttaja sai arkkitehtitoimistolta etuuden – suunnitelma jätettiin laskuttamatta

Aamulehden mukaan yksi Tampereen vaikutusvaltaisimmista poliitikoista, sdp:n Atanas Aleksovski, sai vuonna 2015 arviolta 2 000 euron taloudellisen etuuden arkkitehtitoimistolta. Yhtiö on suunnitellut Tampereen ja sen tytäryhteisöjen suuria rakennushankkeita.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tamperelaispoliitikko Atanas Aleksovski (sd.) on saanut Aamulehden tekemien selvitysten mukaan taloudellisen etuuden arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit oy:ltä, joka on mukana suurissa Tampereen kaupunkia tai sen tytäryhteisöjä koskevissa rakennushankkeissa. Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana toimivalla Aleksovskilla on kytkös osaan hankkeista luottamus- tai työtehtäviensä kautta.

Aamulehti kirjoittaa, että taloudellinen etuus liittyy Aleksovskin ja hänen puolisonsa tavoitteeseen laajentaa kotiaan. Arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit laati Tampereen keskustassa sijaitsevaan 90 neliön huoneistoon vuonna 2015 suunnitelman, jonka mukaan asuntoon rakennettaisiin hieman yli 40 neliön lisähuone ullakolle. Toimisto jätti työn laskuttamatta.

Aamulehti pyysi kahdelta kokeneelta arkkitehdiltä arvion suunnitelmasta. Heidän arvioiden mukaan Aleksovskien saaman etuuden arvo on noin 2 000 euroa.

Aleksovski on yksi Tampereen vaikutusvaltaisimmista poliitikoista. Hän työskentelee toiminnanjohtajana ikääntyvien asumiseen keskittyvässä Kotilinnasäätiössä, joka puolestaan on ollut esillä tonttikauppaan liittyvistä epäselvyyksistä.

Editoitu 17.11. klo 12.30. Lue koko juttu Aamulehdestä.

 

 

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Korkea tamperelaisvaikuttaja sai arkkitehtitoimistolta etuuden – suunnitelma jätettiin laskuttamatta”

  1. ARK-toimistot tekevät tavan takaa vastikkeetonta luonnossuunnittelua. Kyseinen toimeksianto ei johtanut varsinaiseen suunnitteluun, sillä taloyhtiö ei puoltanut muutostyötä. Tämä poliitikko taitaa olla muitenkin Aamulehden ja Yleisradion grillissä. Vanha kunnon poliittinen ajojahti käynnissä?

    1. Tämä olikin hyvä – eli ARK-toimistot tekevät nykyään suunnittelut veloituksetta jos hanketta ei toteuteta…

  2. Kannattaa lukea tuo artikkeli oikein rauhasta ja ajatuksella. Sen jälkeen voi itse kukin miettiä onko siinä tapahtunut jotakin ihmeellistä tai erityistä väärinkäytöstä. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa siitä, että kyseessä taitaa olla toimittajan tarkoituksenhakuinen ja kohtuuton ajojahti.

  3. ”…kyse sekamuotoisesta sopimuksesta, jonka osia ei voida erottaa toisistaan. Siksi hanke ei kuulu hankintalain piiriin.”

    Jos halua on, osat voidaan helposti erottaa toisistaan. Mutta jollei sitä tahtoa ole, tai tahtoo nimenomaan jotain muuta (”Eiköhän me pojat tää sovita näin…”).

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi