Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuttajalle sakkoja laiminlyönneistä asbestipurkutöissä

Sisä-Suomen poliisilaitos on antanut neljälle rakennuttajan edustajalle sakkorangaistuksia laiminlyönneistä asbestipurkutöissä.

Purkutöissä joudutaan toisinaan edelleen tekemisiin vaarallisten aineiden kanssa. Kuvituskuva.
Kuuntele juttu

Viime maaliskussa tehdyssä työsuojelutarkastuksessa todettiin, että rakennuttajana toimiva taho oli laiminlyönyt velvollisuuksiaan rakennustyömaan suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa.

Esimerkiksi turvallisuuskoordinaattoria ei ollut nimetty eikä asbestikartoitusta ollut tehty.

Puutteet johtivat siihen, että rakennustyömaalla tehtiin asbestipurkutyötä ilman vaadittuja työmenetelmiä ja pölyä oli päässyt leviämään rakennustyömaan ulkopuolelle ympäröiviin tiloihin.

Koska asbestipitoista pölyä oli päässyt leviämään rakennustyömaan ulkopuolelle, jouduttiin tästä johtuen suorittamaan rakennustyömaan ulkopuolellakin puhdistustöitä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualue haluaa tiedotteessaan muistuttaa, että rakennuskohteissa rakennuttajan on huolehdittava omista velvollisuuksistaan.

Rakennuttajan on huolehdittava esimerkiksi siitä, että rakennustyömaasta on tehty asbestikartoitus ennen rakennustöiden aloittamista. Niin ikään rakennustyömaalla on kunkin osapuolen huolehdittava siitä, ettei työstä aiheudu vaaraa työmaalla työskenteleville eikä muille työn vaikutuspiirissä oleville henkilöille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuttajalle sakkoja laiminlyönneistä asbestipurkutöissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat