Kokeile kuukausi maksutta

Asbesti ja melu aiheuttavat eniten ammattitauteja rakentamisessa

Rakennusalan ammattitautien tai ammattitautiepäilyjen kokonaismäärä säilyi vuonna 2009 lähes ennallaan vuoteen 2008 verrattuna. Vuonna 2009 ammattitauteja tai ammattitautiepäilyjä ilmeni rakennusalalla kaikkiaan 759, kun vuotta aiemmin niiden määrä oli 758. Sen sijaan esiintyvien ammattitautien osuuksissa tapahtui merkittäviä muutoksia. Nämä tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen ammattitauteja koskevasta julkaisusta.

Rakennusalan ammattitautien tai ammattitautiepäilyjen kokonaismäärä säilyi vuonna 2009 lähes ennallaan vuoteen 2008 verrattuna. Vuonna 2009 ammattitauteja tai ammattitautiepäilyjä ilmeni rakennusalalla kaikkiaan 759, kun vuotta aiemmin niiden määrä oli 758. Sen sijaan esiintyvien ammattitautien osuuksissa tapahtui merkittäviä muutoksia. Nämä tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen ammattitauteja koskevasta julkaisusta.

Asbesti ja melu aiheuttivat eniten ammattitauteja tai ammattitautiepäilyjä rakennusalalla vuonna 2009. Jo aiemmin rakennusalalla esiintyi eniten asbestisairauksia ja meluvammoja, mutta niiden osuus kasvoi vuonna 2009 vielä lisää edellisvuoteen verrattuna, kun taas rasitussairauksien määrä supistui. Merkittäviä muutoksia tapahtui myös muiden ammattisairauksien osalta.

Vuonna 2009 rakennusalalla ilmeni asbestisairauksia tai niitä koskevia epäilyjä kaikkiaan 260, meluvammoja 246, rasitussairauksia 112, ihotauteja 87 ja hengitystieallergioita 22. Vuonna 2008 asbestisairauksia ilmeni 234, meluvammoja 235, rasitussairauksia 140, ihotauteja 73 ja hengitystieallergioita 21. Näiden lisäksi muiden tautien kategoriaan luokiteltiin 32 tapausta vuonna 2009, kun edellisvuonna niiden määrä oli peräti 55.

Kaikki toimialat mukaan laskettuna melu aiheuttaa eniten ammattitauteja ja ammattitautiepäilyjä Suomessa.

Työterveyslaitoksen vuoden 2009 ammattitauteja koskeva verkkojulkaisu löytyy tästä ja vuoden 2008 osalta se löytyy tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asbesti ja melu aiheuttavat eniten ammattitauteja rakentamisessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat