Senaatti-kiinteistöt myy arvokiinteistön Helsingin Kruununhaasta

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan ja Suomen valtion käytössä olleen ja omistaman arvokorttelin Icon Kiinteistörahastoille.

Kruununhaan arvokortteli saa uuden elämän asuntoina ja hotellina. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Vuonna 1885 rakennettuun kortteliin kuuluu neljä rakennusta eli Mariankatu 23, Liisankatu 8a ja 8g sekä Maneesikatu 7. Kokonaisuuden kerrosala on yhteensä 9 147 neliömetriä.

Kolme ensimmäistä rakennusta valmistui 1885 ja niiden suunnittelijana toimi Evert Lagerspetz. Liisankatu 8 G valmistui 1930 ja sen on suunnitellut Armas Siitonen.

Alun perin rakennukset toimivat Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonan upseerirakennuksina ja sen jälkeen erilaisina kasarmeina ja esikuntina. Viimeisimpänä toimijana rakennuksissa oli maa- ja metsätalousministeriö.

Uusi omistaja aikoo aloittaa kehitystoimenpiteet kahden vuoden suunnittelu- ja kaavan valmisteluvaiheilla. Korttelista on tarkoitus jalostaa kolme asuintaloa ja yksi hotellirakennus.

Kohteen ensimmäinen suunnittelu- ja kaavavaihe aloitetaan vuoden 2017 loppupuoliskolla ja tavoitteena on aloittaa muutostyöt vuoden 2019 lopulla.

Icon Kiinteistörahastot on vuonna 2010 perustettu kiinteistösijoitusrahasto. Se sijoittaa pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin. Projektien arvo on noin 250 miljoonaa euroa.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt myy arvokiinteistön Helsingin Kruununhaasta”

Vastaa