Rakennusyritysten luottamus parani joulukuussa saldolukuun +13.

Teollisuusyritysten luottamus nousi korkeimmilleen sitten finanssikriisin – rakennusyritysten odotukset huimasti yli keskiarvon

Rakennusyritysten luottamus parani joulukuussa saldolukuun +13.

Kirjoittaja(t) Startel

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) keskiviikkona julkistaman suhdannebarometrin mukaan teollisuuden luottamus jatkoi joulukuussa nousuaan ja kohosi korkeimmalle tasolleen sitten vuoden 2007.

Indikaattorin uusin saldoluku oli +18, kun marraskuun vastaava saldoluku oli +15. Pitkän aikavälin keskiarvo on +1.

Rakennusyritysten luottamus parani myös joulukuussa. Indikaattorin viimeisin saldoluku oli +13, kun saldoluku oli tarkentuneiden lukujen mukaan marraskuussa +10. Rakennusyritysten pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Palveluyritysten talousluottamus laski aavistuksen joulukuussa. Saldoluku oli +21, kun marraskuun luku oli +24. Suhdannekuva oli selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa eli +13:a parempi.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori painui hieman edelliskuusta +15:een. Marraskuun luku oli +20. Pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teollisuusyritysten luottamus nousi korkeimmilleen sitten finanssikriisin – rakennusyritysten odotukset huimasti yli keskiarvon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi