Baltic Connector on tänään allekirjoittanut sopimuksen kompressoriaseman alueella tapahtuvista louhinta- ja muista aluetöistä.

Baltic Connector solmi ensimmäisen urakkasopimuksen kaasuputkihankkeessa

Baltic Connector on tänään allekirjoittanut sopimuksen kompressoriaseman alueella tapahtuvista louhinta- ja muista aluetöistä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan Baltic Connector  allekirjoitti sopimuksen tuusulalaisen Louhintahiekan kanssa.  Sopimuksen toimenpiteet toteutetaan ennen kompressoriaseman rakentamistöiden aloitusta.

Sopimuksen mukaiset työt kompressoriaseman alueella alkavat helmikuun alussa ja saatetaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä.

”Tämä on hankkeen ensimmäinen varsinainen urakkasopimus. Kevään aikana toteutamme urakoitsijavalintoja muun muassa kompressoriaseman ja maaputken rakentamisen osalta. Olemme tyytyväisiä Louhintahiekan kanssa tehtyyn sopimukseen, sillä heillä on laaja ja pitkäaikainen kokemus louhinta- ja aluetöistä, jotka vastaavat kompressoriasemalla vaadittavia toimenpiteitä”, Baltic Connectorin projektijohtaja Tom Främling sanoo.

”Koko Balticconnector-hanke tulee rakennusvaiheessa työllistämään satoja henkilöitä ja työllisyysvaikutukset ovat noin 2000 henkilötyövuotta. Suomalaisilla urakoitsijoilla on merkittävä mahdollisuus työllistyä lisää maaputkeen liittyvissä rakennustöissä sekä kompressoriaseman urakoissa”, Baltic Connectorin toimitusjohtaja Herkko Plit kertoo.

Baltic Connector on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta.

Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Baltic Connector solmi ensimmäisen urakkasopimuksen kaasuputkihankkeessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi