Useampi Taideyliopiston käytössä oleva yliopistokiinteistö vaihtaa omistajaa.

Ulkomainen kiinteistösijoittaja ostaa Taideyliopiston käytössä olevia kiinteistöjä

Useampi Taideyliopiston käytössä oleva yliopistokiinteistö vaihtaa omistajaa.

Kirjoittaja(t)

Tiedotteen mukaan julkisiin tiloihin erikoistunut ruotsalainen kiinteistösijoittaja Hemsö ostaa Teatterikorkeakoulun tilat Haapaniemenkadulla sekä Sibelius-Akatemian tilat Nervanderinkadulla ja Pohjoisella Rautatiekadulla. Taideyliopisto on tiloissa vuokralaisena ja kaupan myötä yliopiston vuokranantaja vaihtuu.

Uusi vuokrasopimus sisältää Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitsevan, Sibelius-Akatemian käyttöön 1930-luvulla valmistuneen arvokiinteistön peruskorjauksen. Rakennus toimi eduskunnan väistötilana vuosina 2015–2017.

Peruskorjauksessa muun muassa parannetaan salien ja luokkien akustiikkaa ja kulttuurihistoriallisesti arvokas konserttisali pyritään palauttamaan akustiikaltaan lähemmäs alkuperäistä tilaa. Peruskorjauksen suunnittelu alkaa välittömästi, ja sen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2019.

Sörnäisiin tulee uudisrakennus Taideyliopistolle

Taideyliopisto näkee tiedotteen mukaan yhteistyön Hemsön kanssa mahdollisuutena kehittää yliopiston toimintaa ja sen toimitiloja. Toimintaa tiivistetään tulevaisuudessa kahdelle kampukselle: Töölöön ja Sörnäisiin.

Sörnäisten rantatielle rakennetaan uudisrakennus, joka korvaa erityisesti Taideyliopiston Kuvataideakatemian nykyiset väliaikaiset tilat Vallilassa.

”Yhteistyö Hemsön kanssa mahdollistaa toimitilojemme pitkäjänteisen kehittämisen Töölössä ja Sörnäisissä. Uuden vuokranantajan kanssa voimme yhdessä rakentaa tiloistamme entistä toimivampia ja muokata niitä vastaamaan yhä paremmin taidekoulutuksen tulevaisuuden tarpeisiin”, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki sanoo.

Hemsö omistaa Suomessa jo ennestään monta oppilaitoskiinteistöä, kuten Åbo Akademin kampuksen Vaasassa, Satakunnan ammattikorkeakoulun uuden kampuksen Porissa, Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen sekä Hankenin ja Aalto-yliopiston käytössä olevan Arkadiankatu 24:n Helsingissä.

Kiinteistöt Hemsölle myy Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ulkomainen kiinteistösijoittaja ostaa Taideyliopiston käytössä olevia kiinteistöjä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi