Kokeile kuukausi maksutta

Consti vaatii kiinteistön korjaamisesta jättikorvauksia – kohteessa on luksushotelli

Consti Yhtiöiden tytäryhtiö Consti Korjausurakointi on pannut vireille välimiesmenettelyn helsinkiläistä kiinteistöosakeyhtiötä vastaan.

Hotelli St. George Yrjönkadulla Helsingin keskustassa. Kuva: Viena Kytöjoki / IS

Consti Korjausurakoinnin ja Kiinteistö oy Yrjönkatu 13:n välillä on erimielisyys liittyen 21.12.2015 allekirjoitettuun Hotelli St. George -rakennushankkeen projektinjohtourakkasopimukseen ja 1.12.2017 allekirjoitettuun niin sanottuun ryntäyssopimukseen. Rakennushanke on jo valmistunut, ja kohde on luovutettu tilaajalle.

Consti Korjausurakointi vaatii Kiinteistö oy Yrjönkatu 13:lta sopimuksiin perustuvia maksusuorituksia. Constin suoritusvaatimukset ovat tämänhetkisen arvion mukaan noin 15 miljoonaa euroa.

Osapuolet ovat ennen välimiesmenettelyn käynnistämistä esittäneet vaatimuksia puolin ja toisin. Nämä vaatimukset tulevat lopullisesti yksilöityä välimiesmenettelyn aikana.

Consti on parhaan mahdollisen arvion mukaan huomioinut erimielisyyden taloudellisessa raportoinnissaan. Constin tämänhetkisen arvion mukaan asialla ei ole vaikutusta vuoden 2018 tulosohjeistukseen.

Consti teki viime vuonna tappiota. Yksi syy oli toimitusjohtaja Esa Korkeelan mukaan useat ongelmaprojektit, joissa yhtiö jäi jälkeen tavoitteista. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhtiö ylsi jo lievästi voitolliseen tulokseen, mutta kannattavuutta rasittivat edelleen vanhat ongelmaprojektit.

Heinäkuussa julkaisemassaan puolivuotiskatsauksessa yhtiö totesi, että erääseen jo luovutettuun Korjausurakointi-toimialan projektiin liittyy avoimia riskejä ja osapuolten välillä on merkittävä erimielisyys. Voinee olettaa, että kyse oli juuri Yrjönkadun kiinteistöä koskevasta projektista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Consti vaatii kiinteistön korjaamisesta jättikorvauksia – kohteessa on luksushotelli”

  1. 15 miljoonan vaateella ei ole vaikutusta tämän vuoden tulosohjeistukseen ? Vaikka asia ei ratkeakaan tänä vuonna niin silti.

  2. Ykä on hieno hotelli päältä kadulle, mutta sisältä ei ihan vastaa odotuksia räsymattoineen ja anttila sisustuksineen.

  3. Siellä on Mikko Maalari ryntäillyt ihan isolla korvauksella ympäripyöreää päivää, Consti maksanut lisät ja Mikko käväissyt jo bemarikaupoilla. Nyt sitten rahatkin pitäisi jostain saada kassa-aukkoon?
    Ryntäily on monesti nimensä veroista, aivotonta rahastusta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat