Kokeile kuukausi maksutta

Korjausrakentaja Consti onnistui tekemään tappiota, vaikka meneillään on korjausrakennusbuumi

Consti remontoi vuonna 2016 Hotel Hilton Strandia Helsingin Hakaniemessä. Kuvassa Pelle Vähi asentaa lamppua. Kuva: Leif Rosas/redstar

Korjausrakentamiseen erikoistunut pörssiyhtiö Consti onnistui tekemään tappiota viime vuonna, vaikka Suomessa on meneillään todellinen korjausrakennusbuumi.

Se ollut julkisuudessa nopeiden putkiremonttien tekijänä. Pörssiin se meni 2015.

Yhtiö koko vuoden oikaistu liiketulos oli tappiolla 0,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna yhtiö jauhoi vielä 11 miljoonaa euroa voittoa.

Loppuvuonna tilanne näytti olevan menossa vain pahempaan päin, sillä loka–joulukuussa oikaistu liiketulos oli 2,6 miljoonaa euroa tappiolla.

Yhtiöllä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätä, sillä korjausrakentamiseen käytetään Suomessa noin kuusi prosenttia bruttokansantuotteesta, joka on selvästi enemmän kuin Euroopassa keskimäärin.

Liikevaihto Constilla oli hyvässä kasvussa kaikilla toimialoilla. Loppuvuonna kasvua kertyi 15,3 prosenttia ja koko vuonna 14,8 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli noin 300 miljoonaa euroa.

Tulos ei tyydyttänyt

Yhtiön hallitus esittää, että osinko jätetään maksamatta viime vuoden tuloksesta.

”Liikevaihdon kasvusta huolimatta tuloksemme ei ollut tyydyttävällä tasolla. Pettymys oli, että suorituskykymme projektitoimituksissa oli selvästi arvioitua heikompi”, myöntää toimitusjohtaja Esa Korkeela yhtiön tulostiedotteessa torstaina.

Hän sanoo, että erityisesti talotekniikka-toimialan projektien toteutukseen ja johtamiseen liittyvät kannattavuusongelmat osoittautuivat selvästi ensin arvioitua suuremmiksi.

”Lisäselvitykset toivat esiin selkeitä organisointiin, johtamiseen ja projektien toteutukseen liittyviä ongelmakohtia. Tunnistimme myös, että kannattavuusongelmat johtuivat osin myös projektihenkilöstön vaihtuvuudesta ja toimialan hintakilpailusta”, Korkeela sanoo.

Yhtiö aloitti vuoden 2017 lopussa talotekniikka-toimialan uudelleen organisoinnin.

Korkeela sanoo, että yhtiö on jäänyt useissa projekteissa vuoden aikana tavoitteista.

Vuoden aikana Constilla oli käynnissä noin 900 projektia.

Consti arvioi, että sen koko vuoden 2018 liiketulos kasvaa vuoteen 2017 verrattuna.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Korjausrakentaja Consti onnistui tekemään tappiota, vaikka meneillään on korjausrakennusbuumi”

  1. Kyllä nousukaudellakin voi bisneksensä kusta, jos henkilöspolitiikka ei toimi ja työntekijät siirtyvät kilpailijoille. Kyllä siinä projektien aikataulut pettää ja sakot juoksee, jos kun projektinjohto häipyy. Nousukaudella ei voita se, joka tekee halvalla tai hyvää, vaan se, jolla on tekijät. Oleellinen kysymys ei ole se paljonko on varaa maksaa, vaan paljonko on varaa olla maksamatta avainhenkilöille.

  2. Korjausrakentaminen on taitolaji. Todelliset projektinjohtoa osaavat henkilöt on harvassa, siis sellaiset jotka eivät tuhlaa rakennuttajan tai urakoitsijan rahaa. Korjausrakentamistoiminnan skaalaaminen kannattavasti on mahdollista ainoastaan rakennuttajan kukkaron avulla.

  3. Constin työmaat elävät täysin omaa elämäänsä. Välillä tai siis jatkuvasti on vaikea uskoa olevansa pörssiyhtiön työmaalla.

  4. constin äijät ovat korjausrakentajien piirissä suuri vitsi. onko tästä vuottakaan kun noin 20 peltikattoa jouduttiin repimään alas vantaalla kun tunarit eivät olleet tehdä pohjia oikein. lähes jokainen työmaa on myös myöhässä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat