Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikka ei yksin ratkaise helleongelmaa

Helteet nostivat asuntojen korkeat sisälämpötilat kesän puheenaiheeksi. Ilmalämpöpumppuja on myyty tänä kesänä ennätystahtiin. Liiallista lämpökuormaa voidaan torjua parhaiten rakenteellisella aurinkosuojauksella.

Kesän 2018 helteet tyhjensivät maahantuojien ilmalämpöpumppuvarastot. Kuva: Rio Gandara / HS
Käytännössä se tarkoittaa sitä, että aurinkosäteilyn kokonaisläpäisykertoimeen eli g-arvoon kiinnitetään huomiota jo suunnitteluvaiheessa, suuria ikkunapinta-aloja säännellään ja ulkopuolista aurinkosuojausta lisätään.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikka ei yksin ratkaise helleongelmaa”

Viimeisimmät näkökulmat