Kokeile kuukausi maksutta

Wärtsilän muutto tyhjentää Vaasan keskustassa lähes 100 000 neliötä

Merimoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä kertoi tänään suunnittelevansa 200 miljoonan euron investointia Vaasan Vaskiluodolle rakennettavaan älyteknologiakeskukseen.

Merimoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä kertoi tänään suunnittelevansa 200 miljoonan euron investointia Vaasan Vaskiluodolle rakennettavaan älyteknologiakeskukseen.

Kun tarkoitus on siirtää kaupungin keskustassa sijaitsevat toiminnot uusiin tiloihin, jäävät kaupunkikuvaan vakiintuneet yhtiön kiinteistöt tyhjilleen.

Muuton myötä Wärtsilän 97 700 neliötä kokoiset tehdas- ja laboratoriokiinteistöt Vaasan keskustassa onkin tarkoitus myydä eteenpäin, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki kertoo.

”Kun pääsemme tästä muuttamaan, meidän on tarkoitus pikkuhiljaa myydä nämä pois”, Riihimäki sanoo uutistoimisto Startelille.

Wärtsilän Runsorin huollon toimipiste, laboratoriot ja varastot on myös tarkoitus siirtää uusiin tiloihin.

”Meillä on todella isokokoinen tehdas- ja laboratorioalue, mutta se on kuitenkin haasteellisen muotoinen. Se onkin yksi syy, miksi haluamme ottaa uuden aloituksen”, Riihimäki kertoo.

”Me emme pysty optimoimaan toimintaamme kovinkaan paljoa nykyisessä paikassa. Jos olisimme voineet optimoida nykypaikkaa, se olisi varmasti ollut hyvin mielenkiintoinen lähtökohta asioille.”

Rakentaminen voi alkaa ensi vuoden puolivälissä

Kun uusi tuotanto- ja tutkimuslaitoskin on vasta suunnitteluvaiheessa eikä muun muassa edes hankkeen urakoitsijoita ole ehditty kilpailuttaa, ei keskustakiinteistöjen myynnille ole vielä tarkkaa aikataulua.

Wärtsilän ensimmäisten toimintojen on kuitenkin tarkoitus siirtyä Vaskiluodon uusiin tiloihin vuoden 2020 lopussa. Kokonaan siirtymän on määrä toteutua vuonna 2021.

Aamun tiedotustilaisuudessa Riihimäki arvioi, että Vaskiluodon laitoksen rakentaminen voi alkaa ensi vuoden puolivälissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wärtsilän muutto tyhjentää Vaasan keskustassa lähes 100 000 neliötä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat