Kokeile kuukausi maksutta

BASF rakentaa akkumateriaalitehtaan Harjavaltaan

Saksalainen kemianyhtiö BASF rakentaa akkumateriaaleja valmistavan tehtaan Harjavaltaan, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Saksalainen kemianyhtiö BASF rakentaa akkumateriaaleja valmistavan tehtaan Harjavaltaan, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Investointi on osa BASF:n viime vuonna julkistamaa 400 miljoonan euron monivaiheista investointiohjelmaa, ja jatkeena tänä vuonna Harjavallassa käynnistetylle akkumateriaalien koetuotannolle.

Kyseessä on BASF:n ensimmäinen uusia akkumateriaaleja valmistava Euroopan markkinoita palveleva tehdas.

Tehdas rakennetaan omalle tontilleen venäläisen kaivosyhtiö Norilsk Nickelin (Nornickel) omistaman nikkeli- ja kobolttijalostamon läheisyyteen.

Tehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2020 loppupuolella, ja sen tuotantokapasiteetti riittää BASF:n mukaan akkumateriaalien toimittamiseen noin 300 000 täyssähköautoon. Tehdas hyödyntää paikallisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa.

”Harjavallan investoinnin myötä BASF on läsnä kaikilla tärkeimmillä markkina-alueilla. Paikallinen tuotanto lähellä asiakkaita tukee nopeasti kasvavia sähköautomarkkinoita entistä paremmin”, sanoo BASF:n Catalysts-divisioonan johtaja Kenneth Lane tiedotteessa.

BASF kertoo myös solmineensa Nornickelin kanssa pitkäaikaisen sopimuksen nikkeli- ja kobolttiraaka-aineiden markkinaehtoisista toimituksista Nornickelin metallijalostamosta.

”Sopimus on tärkeä osa Nornickelin strategiaa, jonka mukaan pyrimme laajentamaan läsnäoloamme globaaleilla akkumateriaalimarkkinoilla ja vakiinnuttamaan pitkäaikaiset yhteistyösuhteet johtaviin katodimateriaalien valmistajiin”, sanoo Nornickelin myynnistä, hankinnoista ja innovaatioista vastaava johtaja Sergei Batekhin.

BASH kertoi Harjavallan-suunnitelmistaan ensimmäisen kerran kesällä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “BASF rakentaa akkumateriaalitehtaan Harjavaltaan”

  1. Olisiko ollut sytä mainita mikä on kyseisen tehtaan osakkaiden suhde, paljonko on Basfin ja paljonko Nornickelin osuudet

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat