Inderes: Luottamus Lehto Groupin tuloksentekokykyyn laskenut

Analyysitalo Inderes on laskenut Lehto Groupin osakkeen suositusta vähennä-tasolle rakennusyhtiön antaman tulosvaroituksen johdosta.

Analyysitalo Inderes on laskenut Lehto Groupin osakkeen suositusta vähennä-tasolle rakennusyhtiön antaman tulosvaroituksen johdosta.

Inderes kertoo aamukatsauksessaan, että sen luottamus Lehto Groupin tuloksentekokykyyn niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä on laskenut. Analyysitalon mukaan näkyvyys Lehdon seuraavien vuosien tuloskehitykseen on yhtiön sisäisten ongelmien sekä rakennusalan heikentyvän syklin vuoksi heikko.

Lehto Group laski perjantaina 19. lokakuuta arviotaan kuluvan vuoden liikevoittoprosentista ja liikevaihdon kasvusta. Nyt Lehto arvioi, että vuoden 2018 liikevoitto olisi noin 5–6 prosenttia, kun elokuussa arvio oli vielä 8–9 prosenttia. Kuluvan vuoden liikevaihdon kasvuksi Lehto arvioi nyt noin 20–25 prosenttia, kun elokuun arvio oli 20–30 prosenttia.

Lehdon tulosvaroitus oli jo toinen muutaman kuukauden sisällä. Edellisen yhtiö antoi elokuussa. Inderes toteaa, että se odotti edellisen tulosvaroituksen jälkeen Lehdon kyenneen tekemään korjaavia toimenpiteitä ongelma-alueilleen. Inderes kirjoittaa olleensa odotuksissaan väärässä.

Lehto kertoi liikevoittonäkymän heikentymisen syitä olevan edelleen heikentyneet projektikatteet etenkin Hyvinvointitilat- ja Korjausrakentaminen-palvelualueilla sekä hieman alentunut arvio koko konsernin liikevaihdosta. Lehto kertoi myös tutkivansa nopealla aikataululla ratkaisuja korjausrakentamisen kannattamattomista osista luopumiseksi.

Inderes arvioi, että peruskorjaustoiminnan myynti tai saneeraus tukisi Lehdon kannattavuutta pidemmällä aikavälillä mutta laskisi lyhyellä aikavälillä todennäköisesti merkittävästi sekä liikevaihtoa että tulosta. Inderes pitää peruskorjaustoiminnan myyntiä tai saneerausta järkevänä, koska Lehto saa hyödynnettyä omia kilpailuetujaan vain hyvin vähän näissä hankkeissa.

Inderes näkee Hyvinvointitilojen ongelmien ratkaisun vievän aikaa, koska juurisyynä on Lehdon tarjooman heikentynyt kilpailukyky.

Lehto Groupin osakekurssi sukelsi perjantaina tulosvaroituksen jälkeen yhden tunnin aikana huimat 27,1 prosenttia. Torstain päätöskurssiin verrattuna osakkeen hinta päätyi 27,3 prosenttia alemmalle tasolle. Osake on jatkanut alamäessä myös tänään. Kello 16.30 aikaan osakkeella käytiin kauppaa kurssiin 5,10 euroa, jossa oli laskua 4,3 prosenttia perjantain päätöskurssiin verrattuna.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Inderes: Luottamus Lehto Groupin tuloksentekokykyyn laskenut”

Jätä kommentti