Pöyryn tulos voimakkaassa kasvussa heinä-syyskuussa

Suunnitteluyhtiö Pöyryn liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä ja tulos parani selvästi viime vuoden vastaavasta ajasta.

Suunnitteluyhtiö Pöyryn liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä ja tulos parani selvästi viime vuoden vastaavasta ajasta.

Tilauskanta oli syyskuun lopussa 26 prosenttia vuodentakaista suurempi.

Pöyryn tulos ennen veroja nousi heinä-syyskuussa 11,1 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 5,8 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 136 miljoonaan euroon 121 miljoonasta eurosta.

Oikaistu liikevoitto nousi 11,0 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 6,3 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos kasvoi 0,19 euroon 0,07 eurosta.

Pöyryn tilauskanta oli syyskuun lopussa 580,5 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin vastaavaan aikaan se oli 460,4 miljoonaa euroa.

”Useimpien ydinmarkkinoidemme kesäkaudesta huolimatta tilauskanta kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 26 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, ja luotamme siihen, että saadut tilaukset ovat hyvällä tasolla myös neljännellä vuosineljänneksellä. Kassavirta oli vahva ja johti 65 miljoonan euron negatiiviseen nettovelkaan korostaen käänteemme voimakkuutta. Seuraava askeleemme on ylläpitää liikevaihdon kasvua, joka oli kolmannella vuosineljänneksellä 13 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon”, Pöyryn toimitusjohtaja Martin á Porta sanoo tulostiedotteessa.

”Teollisuusliiketoiminnan kysyntä jatkui vahvana erityisesti Pohjois-Euroopassa ja näimme myös varovaista paranemista Latinalaisessa Amerikassa, vaikka Brasilian presidentinvaalit ovat luoneet markkinoille epävarmuutta. Energiapalveluiden kysyntä kasvoi erityisesti Lähi-idässä ja vesiliiketoimintamme tarjonta on herättänyt kiinnostusta eri markkinoilla”, á Porta sanoo.

Pöyry arvioi oikaistun liiketuloksensa tänä vuonna paranevan selvästi viime vuoden 26,0 miljoonasta eurosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyryn tulos voimakkaassa kasvussa heinä-syyskuussa”

Vastaa