Kokeile kuukausi maksutta

Sementtiteollisuus haluaa kalkkikiven polton päästöt kuriin – ”Ympäristökuorma vähenisi dramaattisesti”

Suomalaisen betoniteollisuuden ympäristökuorma on pienentynyt selvästi. Syynä on se, että sen tärkeimmän raaka-aineen eli sementin päästöt ovat vähentyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana 11 prosenttia.

Vihreän sementin tärkeimpiä ominaisuuksia vähäpäästöisyyden lisäksi ovat maltillinen lämmöntuotto, korkea loppulujuus ja hyvät säilyvyysominaisuudet betonissa. Kuva: Miikka Pirinen HS

1990-luvulta vähennystä on tullut 25 prosenttia. ”Suomalainen sementtiteollisuus on pystynyt päästökaupan piirissä vähentämään päästöjään. Väitän, että se on lajissaan Euroopan ekotehokkainta”, Rakennustuoteteollisuus RTT:n ympäristö- ja energiajohtaja Pekka Vuorinen sanoo.

”Myös koko Euroopassa sementin valmistuksessa päästöt ovat vähentyneet. Jos alan teollisuus häviäisi alueelta, se paikkautuisi kauempaa tulevilla sementeillä, jotka eivät välttämättä ole yhtä ympäristö- ja resurssitehokkaasti tuotettuja.”

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sementtiteollisuus haluaa kalkkikiven polton päästöt kuriin – ”Ympäristökuorma vähenisi dramaattisesti””

Viimeisimmät näkökulmat